Clatitele pot face cu brio pe-a felul principal, sau dupa modelul francez si fel principal si desert, amandoua odata (aluatul fara zahar sau condimente si se umple sarat la felul intai si dulce la desert).
Clatitele mele de azi se potrivesc numai pentru felul principal, datorita pudrei de usturoi. Sunt pufoase, moi si merg excelent cu umplutura de crema de caju cu rosii si ceapa. E o masa rapida (daca nu contorizezi muiatul caju-ului) dar frumoasa, multumitoare si poate mai satioasa decat pare.
- 120 g faina
- 1/4 lgt. praf de copt
- 1/4 lgt. drojdie uscata
- 100 g spanac proaspat
- 1/8 lgt. usturoi granulat
- 1 praf de nucusoara
- +
- 20 g ulei
- 230 g lapte de soia neindulcit si fara aroma*
- 35 g apa
- Spanacul si 1/3 din lapte se amesteca la blender.
- Faina si restul ingredientelor uscate se amesteca bine, apoi se adauga laptele si se amesteca bine. Se incorporeaza si spanacul.
- Se lasa aluatul 10 minute.
- Se prajesc cu foarte putin ulei sau deloc, ca orice clatita.
- *Laptele de soia si orez de la Joya are un miros foarte neutru si nu e indulcit.
- Crema de caju cu rosii si ceapa merge grozav pentru umplutura.
P.S. Reteta e inspirata de pe Green Kitchen Stories. Sa fac clatite cu spanac inauntru ma gandisem de mult, dar pentru motive necunoscute nu ma gandisem sa pun atat de mult spanac.