Sticky toffee pudding este o prajitura carameloasa si putin lipicioasa, asa cum ii zice numele. Este un desert englezesc, adorat de toti iubitorii de bunatati dulci. Este desertul meu preferat de la restarantul meu preferat din Londra.
Ma bucur foarte tare sa pot impartasi in sfarsit reteta asta cu voi. Pana acum reteta nu era si online, ci doar in cartea de bucate in limba germana. Am facut reteta de nenumarate ori, inclusiv la masa de Craciun de anul trecut. Iese foarte bine, dar temperatura de coacere este foarte importanta. Daca o coaceti la temperatura mai mare iese mai cauciucoasa si mai putin pufoasa, ca in poza de dedesubt (mie imi place si asa). Este dulce, perfect de dulce dupa parerea mea, dar nu o recomand persoanelor care limiteaza zaharul in hrana lor. Eu o servesc in totdeauna cu un sos lejer si racoros, cum ar fi musli cu fructe, mousse de banana, inghetata de vanilie sau pur si simplu iaurt vegan cu fructe proaspete.
Lapte de cocos este un inlocuitor perfect pentru smantana vegana in reteta asta.
Reteta o puteti gasi in engleza pe pagina restaurantului Tibits.
Sau tradusa in romana de google.