Tarta asta e rezultatul muuultor incercari, asa ca sunt foarte bucuroasa ca in sfarsit am ajuns la una demna de impartasit. Are un gust irezistibil de natural si legumele se simt toate clar. La fel de irezistibile mi se par si mirosul si textura. Nici nu va pot spune nerabdarea cu care intru in bucatarie cand am placinta asta in cuptor. Blatul este destul de tare, dar e foarte subtire asa ca vine numai bine, crocant pe la margini si suficient de tare cat sa sustina o felie mai mare.
S-ar putea zice ca aduce a un quiche cu mai putine oua, mai multe legume si miros afumat.
- 250 g vanata
- 200 g ardei
- 100 g ceapa
- 150 g rosii dulci
- 1 cutie de tofu afumat in saramura
- 2 lg. seminte de in macinat
- 1/4 lgt. usturoi pudra
- 30 g faina de naut
- 50 g apa
- 1 lgt. oregano uscat
- sare
- ulei
- 200 g faina
- 75 g apa
- 75 g ulei
- 1/4 lgt. sare
- 1/2 lgt. oregano
- Se incalzeste cuptorul la 180ºC.
- Vinetele se taie cubulete de aproximativ 2 cm. Ardeii la fel si ceapa putin mai mic. Se prajesc toate cu ulei si sare, pana s-au muiat si s-a evaporat sosul. Rosiile se adauga la final.
- Tofu se scoate din cutie si se scurge. 2/3 se amesteca la blender cu apa, pana devine o pasta.
- Bucatica de tofu ramase se rupe cu mana in bucati mici dar care sa se simta in gura. La copt vor deveni mai caucicoase, foarte putin mai tari si mai afumate decat restul tartei si sunt o surpriza faina cand mananci tarta.
- Se amesteca legumele cu pasta de tofu si restul ingredientelor. Nu este o compozitie curgatoare, ci destul de tare incat sa trebuiasca aranjata cu lingura in tava.
- Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta 1 minut, ca sa se intareasca putin.
- Se intinde aluatul in tava, se toarna compozitia si se coace aprox. 50 min.
- Se serveste rece.
- Cantitatile sunt pentru o tava de ø26cm sau ~20cm x 30cm
Un octombrie frumos va doresc!
Ce rau imi parea daca nu faceam portie dubla… O voi porecli Tarta “amintiri din copilarie” Seamana foarte mult cu un tip de pizza pe care doar mama ne-o facea. La fel spun si eu! E mult mai buna decat mi-am imaginat ca va fi! Multumim!!!