Tarta mediteraneana cu legume (vegan)

October 3, 2015

tarta mediteraneana cu legume

Tarta asta e rezultatul muuultor incercari, asa ca sunt foarte bucuroasa ca in sfarsit am ajuns la una demna de impartasit. Are un gust irezistibil de natural si legumele se simt toate clar. La fel de irezistibile mi se par si mirosul si textura. Nici nu va pot spune nerabdarea cu care intru in bucatarie cand am placinta asta in cuptor. Blatul este destul de tare, dar e foarte subtire asa ca vine numai bine, crocant pe la margini si suficient de tare cat sa sustina o felie mai mare. 

tarta vegana cu legume

 S-ar putea zice ca aduce a un quiche cu mai putine oua, mai multe legume si miros afumat.

pacinta vegana cu legume

Tarta mediteraneana cu legume (vegan)
Are un gust irezistibil de natural si legumele se simt toate clar. La fel de irezistibile mi se par si mirosul si textura.
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
50 min
Prep Time
30 min
Cook Time
50 min
Ingredients
  1. 250 g vanata
  2. 200 g ardei
  3. 100 g ceapa
  4. 150 g rosii dulci
  5. 1 cutie de tofu afumat in saramura
  6. 2 lg. seminte de in macinat
  7. 1/4 lgt. usturoi pudra
  8. 30 g faina de naut
  9. 50 g apa
  10. 1 lgt. oregano uscat
  11. sare
  12. ulei
Aluat
  1. 200 g faina
  2. 75 g apa
  3. 75 g ulei
  4. 1/4 lgt. sare
  5. 1/2 lgt. oregano
Instructions
  1. Se incalzeste cuptorul la 180ºC.
  2. Vinetele se taie cubulete de aproximativ 2 cm. Ardeii la fel si ceapa putin mai mic. Se prajesc toate cu ulei si sare, pana s-au muiat si s-a evaporat sosul. Rosiile se adauga la final.
  3. Tofu se scoate din cutie si se scurge. 2/3 se amesteca la blender cu apa, pana devine o pasta.
  4. Bucatica de tofu ramase se rupe cu mana in bucati mici dar care sa se simta in gura. La copt vor deveni mai caucicoase, foarte putin mai tari si mai afumate decat restul tartei si sunt o surpriza faina cand mananci tarta.
  5. Se amesteca legumele cu pasta de tofu si restul ingredientelor. Nu este o compozitie curgatoare, ci destul de tare incat sa trebuiasca aranjata cu lingura in tava.
  6. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta 1 minut, ca sa se intareasca putin.
  7. Se intinde aluatul in tava, se toarna compozitia si se coace aprox. 50 min.
  8. Se serveste rece.
Notes
  1. Cantitatile sunt pentru o tava de ø26cm sau ~20cm x 30cm
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/
2015 Oct-3844

Un octombrie frumos va doresc!

1 comentariu

  1. Daniela Marcu

    Ce rau imi parea daca nu faceam portie dubla… O voi porecli Tarta “amintiri din copilarie” :) Seamana foarte mult cu un tip de pizza pe care doar mama ne-o facea. La fel spun si eu! E mult mai buna decat mi-am imaginat ca va fi! Multumim!!!

      Reply

    Leave a Reply to Daniela Marcu Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>