In Anglia cresti mare cu porridge. Este un mic dejun traditional si versatil, care se mananca cald si are o consistenta destul de groasa si oarecum cremoasa de la lapte (seamana un pic cu grisul cu lapte). Se mananca cu o varietate de toppinguri, de exemplu: fructe proaspete (banana, mar, fructe de padure), nuci, alune, nuca de cocos, fructe uscate, gem, dulceata, sirop de artar sau de agave.
Teoretic porridge e un cuvant generic, care inseamna terci de seminte fierte. In ziua de azi cam toata lumea face porridge din ovaz si in magazine fulgii de ovaz sunt singurii vanduti drept porridge.
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- 1 1/4 cana lapte vegetal
- 1 lg. zahar
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 4 lg. sirop de artar
- cocos, migdale, nuci sau alune, la alegere
- Se amesteca ovazul cu lapte, zahar si vanilie si se pune la fiert. In functie de foc, ar trebui sa fie gata in 3-5 minute, cand se ingroasa.
- Se toarna in 2 castronele, se presara topping-urile alese si se serveste cald.
- Porridge-ul asta este foarte putin dulce in sine, siropul de artar face parte din reteta.
da, f. util Multumesc