Saleuri spirala am facut prima data acum vreo 5 ani si mi s-au parut o inventie grozava. Cu aluatul cumpart sunt ridicol de simplu de facut (filmuletul prezinta pregatirea aproape in timp real) si pot fi pregatite cu cateva ore inainte de a fi coapte. De servit trebuie servite calde, sunt atat de mult mai bune! Singurul truc e sa le lasi la congelator incat sa poti taia feliile fara sa se deformeze, truc pe care il stiam de la niste biscuiti de Craciun pe care ii faceam mai de mult. Se potrivesc ca aperitiv, party food sau cu supa crema.
- 110 g tofu in saramura
- 80 g masline fara samburi
- 1 lgt. oregano
- 1 lg. ulei
- 1 rola de aluat foietaj vegan
- Se amesteca primele 4 ingrediente la blender, pana ajung la consistenta dorita. Se intinde pasta obtinuta pe foaia de aluat. Se ruleaza si se pune la frigider intre 30 min. si 2 ore, pana se intareste cat sa se poata taia fara sa se deformeze prea tare. Daca a inghetat atat de tare incat aluatul e casabil, trebuie lasat sa se incalzeasca putin.
- Se taie felii de 7mm-1cm si se coc la 180ºC pana se rumenesc. Se servesc calde.
- 100 g ciuperci
- 100 g ceapa
- 50 g pasta de tomate
- 110 g tofu in saramura (simplu sau afumat)
- 2 lgt. oregano
- 1 catel mare de usturoi
- 1/4 lgt. sare
- ulei pentru prajit
- 1 rola de aluat foietaj vegan
- Se prajesc ciupercile si ceapa taiate marunt. Se amesteca toate ingredientele la blender si se intinge crema obtinuta peste aluat. Se ruleaza si se pune la frigider intre 30 min. si 2 ore, pana se intareste cat sa se poata taia fara sa se deformeze prea tare. Daca a inghetat atat de tare incat aluatul e casabil, trebuie lasat sa se incalzeasca putin.
- Se taie felii de 7mm-1cm si se coc la 180ºC pana se rumenesc. Se servesc calde.