Paste cu leurda (vegan)

April 3, 2016

Leurda – minunea primaverii, buna la toate. Proaspata, in salata sau sosuri, in pilaf, supe si, desigur, paste! Smantana din seminte de floarea soarelui nu e preferata mea, pentru ca are un miros distinctiv foarte puternic, iar semintele sunt prea tari pentru blenderul meu mic, drept care nu iese la fel de cremoasa ca cea de caju. In contextul asta insa mi se pare ca merge surprinzator de bine. Mirosul de leurda prajita il acopera pe cel de seminte din “smantana”.

2016 Mar-7857

Daca va place leurda (sau usturoiul) sunt sanse foarte mari sa va placa si pastele astea super rapide, gata in vreo 15 minute.

2016 Mar-7851

Paste cu leurda si sos de seminte de floarea soarelui (vegan)
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 80 g leurda
  2. 100 g spanac
  3. ulei pentru prajit
  4. sare
  5. 150 g paste
Pentru sos
  1. 40 g seminte de floarea soarelui
  2. 2 lgt. seminte de in macinate
  3. 1 lg. lamaie
  4. 1/4 lgt. sare
  5. apa
Instructions
  1. Se pun pastele la fiert, in apa cu sare.
  2. Se spala leurda si spanacul se taie frunzele cat sa nu fie prea lungi (si greu de mancat). Eu am taiat leurda in 3 si spanacul la aceeasi dimensiune.
  3. Se pune leurda la prajit intr-o tigaie cu ulei, la foc mijlociu spre mare. Cand miroase a usturoi prajit se adauga si spanacul si se amesteca astfel incat sa nu se arda.
  4. Pentru sos se pun semintele cu lamaie si sare si se paseaza la blender. Se adauga treptat apa, pana ajungeti la consistenta dorita. Pe masura ce adaugati apa, sosul va deveni din ce in ce mai alb.
  5. Se amesteca pastele cu leurda si sosul si se servesc calde.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/

Comentarii

  1. madalina

    Minunate! Am adaugat si cateva rosii uscate plus putin sos de rosii si masline. Sincer, chiar nu ma asteptam sa iasa atat de bune. Merci de idee!

      Reply
      1. ilinca Post author

        Cu placere :D:D. Mersi si eu pentru ca ai impartasit experienta si noua reteta. Rosii uscate pun si eu diseara, cred ca e foarte bun :).

          Reply
      2. maria

        O sa incerc diseara reteta aceasta cu leurda. Din pacate nu am seminte de in, nici n-am mancat vreodata, dar o sa vad cum ma descurc, fie o sa improvizez ceva, fie o sa testez sa vad cum sunt fara.

        Iti las si eu o reteta de post pe care am descoperit-o zilele trecute combinand niste ingrediente. E foarte simpla, nu e nimic rafinat sau special la ea, dar mie imi place si poate o sa te inspire sau ajute in vreun fel.

        Paste cu rosii coapte si broccoli

        – 10-15 rosii cherry,
        – 150 g paste de post (ex: Barilla fundite),
        – broccoli (jumatate dintr-un buchet mare),
        – zeama de la 1/3 lamaie,
        – un catel de usturoi,
        – oregano, sare, piper, ulei de masline.

        Rosiile se taie in jumatati si se pun cu partea bombata in sus intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Se lasa in cuptor, pentru 30-40 de minute. Cand rosiile sunt gata se pun intr-un bol si se amesteca cu oregano si putina sare (practic se va obtine un sos pentru ca rosiile coapte au devenit foarte moi).
        Broccoli se desface in buchetele mici care se fierb pentru maxim 5 minute in apa cu sare. Cand sunt gata se scurg de apa si, fierbinti fiind, ca sa absoaraba aromele ca un burete, se amesteca cu un sos (dressing) facut din: putin ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie, usturoiul dat prin razatoarea mica, putina apa.
        Pastele se fierb al dente, se scurg de apa si se amesteca, fierbinti fiind, cu rosiile coapte si broccoli.

          Reply
          1. ilinca Post author

            Multumesc pentru reteta! Suna simplu si delicios :).

            Ai mai incercat pastele cu leurda? Semintele de in sunt doar ca sa ingroase sosul aici, asa ca nu pierzi nimic la gust fara ele :D.

            PS: Scuze ca raspund asa tarziu, nu am vazut notificarea de la comentariul tau pana acum :(

              Reply

          Leave a Reply to madalina Cancel reply

          Your email address will not be published. Required fields are marked *

          You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>