Dressing de tahini si o salata cu pepene galben

August 10, 2014

IMG_5865-3

Sosul cu tahini este una din cele mai mari revelatii pe care le-am avut de cand am renuntat la produse animale. Fiind mare fan al sosurilor cremoase de salata am tot cautat idei, asa cam intr-o doara si fara mari sperante. Primul sos cu tahini l-am incercat din curiozitate, pentru ca nu imi puteam imagina cum ar iesi si aveam un borcan in casa, pentru humus. S-a dovedit a fi exact ce cautam. Sosul asta e printre preferatele mele si cu siguranta cel pe care il fac cel mai des.

Partea magica la tahini e ca, pe de o parte ingroasa sosul, aducand consistenta mult dorita, pe de alta ii da o aroma cremoasa-branzoasa. 

Dressing cu tahini
Un sos vegan, cremos, delicios si consistent. Poate fi tinut 1 saptamana la frigider.
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Prep Time
5 min
Ingredients
  1. 4 lgt. tahini
  2. 8 lg. ulei
  3. 1/2 lgt. usturoi granulat sau 1 catel usturoi proaspat
  4. 4 lgt. otet
  5. 1 lgt. mustar
  6. 2 lg. apa calduta
  7. sare
Optional
  1. busuioc, drojdie nutritionala
Instructions
  1. Se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac bun, se inchide capacul si se amesteca pana s-au omogenizat toate ingredientele. Puteti amesteca otetul treptat, in caz ca aveti un otet mai puternic.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
Salata cu pepene galben e pentru mine o descoperire relativ recena. In prima mea delegatie, acum vreo 4 ani, in Suedia am fost servita cu o salata care, pe langa ingredeinte obisnuite, avea si cubulete de harbuz si pepene galben. Cu dressingul ala si gustul sarat de la feta (pe vremea aia eram vegetariana) veneau inimaginabil de bine. In salata mea crutoanele si sosul sunt destul de sarate si balanseaza minunat gustul dulce al pepenelui.

Salata mea are de obicei: salata verde, ceapa, rosii, pepene si crutoane (prajite/coapte cu ulei, sare si ierburi, dupa inspiratie).  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>