nucul meu e garbovit si frumos
sub el timpul are rabdare
hamacul te imbie la citit
mirosul de prajituri trezeste licuriciul
pisicul viseaza grauri pe un petic de soare
catelul doarme iubit
prietenii nu se grabesc
limonada se face cu menta proaspata si mancarea fara carne
iarba si muschiul coexista pasnic
gandurile se asculta
am o intrebare… scuze… o sa sune foarte idiotic… poti sterge comentul meu dupa ce il citesti… ideea e ca aveam o chestie la facultate la engleza what is the diference between parsley and coriander… si … am realizat ca efectiv nu stiu care este diferenta dintre coriendru si patrunjel… frunzele par a fi la fel… ma poti ajuta in acest sens?
multumesc frumos
Hey,
nu-i stupida deloc, chiar arara f asemanator si aparent fac parte din aceeasi familie. La miros insa nu seamana deloc! De aceea eu nici nu facusem pana acuma vreo asociere intre ele. Partunjelul il stim, dar coriandrul este mult mai putina cunoscut si folosit la noi. Eu in Romania nu tin minte sa fi mancat coriandru in ceva, cel putin nu in cantitati in care sa se simta si nici chiar in falafel, care este o intrebuintare “standard” pentru el nu se obisnuieste sa se puna. In bucataria arabeasca si indiana autentica (probabil si altele, dar despre astea stiu eu) este insa foarte popular si iti dai imediat seama cand mananci coriandru in vreo mancare pentru ca are o aroma foarte puternica si exotica. In plus, la patrunjel se folosesc deobicei frunzele, in timp ce la coriandru preponderent semintele (intregi chiar!).
Articolele de pe en.wikipedia sunt faine si sigur te ajuta mai mult ;).
multumesc frumos