Asta e reteta mea preferata cu varza de Bruxelles. Sunt tare bucuroasa ca am gasit o varianta vegana. Sosul asta e minunat.
Varza de Bruxelles in sos alb
2014-10-24 14:05:11
Serves 4
Pentru sos
- 500 g conopida
- 50 g caju
- 1/2 pahar vin alb
- 1 ceapa mare sau 2 mijlocii
- 4 lg. drojdie nutritiva
- 1 lg. tahini
- ulei pentru prajt
- 1/2 lamaie
- sare
- 1 kg varza de bruxelles
Instructions
- Varza se curata si se fierbe intreaga, cu sare si cu atentie sa nu o rasfierbeti.
- Conopida se spala si se pune la fiert cu sare. In alta oala mai mica se pune si caju-ul la fiert.
- Dupa aproximativ 10 minute caju-ul ar trebui sa fie gata. Daca e muiat complet si se poate taia cu lingura se amesteca la blender, adaugand treptat din apa care a ramas, pana obtineti o consistenta de smantana.
- Se adauga conopida peste caju, cu sare, tahini, drojdie si lamaie. Se amesteca toate bine la blender, mai adaugati apa daca e nevoie.
- Ceapa se taie pestisori si se pune la prajit. Cand este aproape gata se toarna vinul peste ea si se mai lasa 3 minute pe foc. Se amesteca sosul alb, apoi se adauga si varza scursa.
Notes
- In lipsa de drojdie nutritiva si tahini puteti pune mai mult caju (~dublu).
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/