Varza de Bruxelles in sos alb cu vin

October 24, 2014

varza de bruxelles sos cremos cu vin vegan caju sos de conopida

Asta e reteta mea preferata cu varza de Bruxelles. Sunt tare bucuroasa ca am gasit o varianta vegana. Sosul asta e minunat.

Varza de Bruxelles in sos alb
Serves 4
Write a review
Print
Pentru sos
  1. 500 g conopida
  2. 50 g caju
  3. 1/2 pahar vin alb
  4. 1 ceapa mare sau 2 mijlocii
  5. 4 lg. drojdie nutritiva
  6. 1 lg. tahini
  7. ulei pentru prajt
  8. 1/2 lamaie
  9. sare
  10. 1 kg varza de bruxelles
Instructions
  1. Varza se curata si se fierbe intreaga, cu sare si cu atentie sa nu o rasfierbeti.
  2. Conopida se spala si se pune la fiert cu sare. In alta oala mai mica se pune si caju-ul la fiert.
  3. Dupa aproximativ 10 minute caju-ul ar trebui sa fie gata. Daca e muiat complet si se poate taia cu lingura se amesteca la blender, adaugand treptat din apa care a ramas, pana obtineti o consistenta de smantana.
  4. Se adauga conopida peste caju, cu sare, tahini, drojdie si lamaie. Se amesteca toate bine la blender, mai adaugati apa daca e nevoie.
  5. Ceapa se taie pestisori si se pune la prajit. Cand este aproape gata se toarna vinul peste ea si se mai lasa 3 minute pe foc. Se amesteca sosul alb, apoi se adauga si varza scursa.
Notes
  1. In lipsa de drojdie nutritiva si tahini puteti pune mai mult caju (~dublu).
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>