Iarna e mai greu cu salata, mai ales de sezon, asa ca am zis sa impartasesc reteta asta cu voi, chiar daca e foarte simpla. Salata asta e una din putinele forme in care imi place morcovul crud. Sosul mi se pare foarte fain si marul ii adauga dulceata si o face putin mai moale. Eu pregatesc salata cu jumatate de ora inainte, sau chiar cu o zi inainte si gusturil se amesteca mai bine si morcovul se mai moaie.
Morcovul crud e folosit mai mult in salata in nordul Africii. O varianta delicioasa este salata de morcov cu varza si maioneza (coleslaw), care se gaseste peste tot. Unele variante au morcovul ca piesa centrala, ca salata mea. Adaugiri frecvente sunt boabe de naut fiert, portocala, patrunjel sau frunze de coriandru.
- 175g morcov
- 100 g mar
- 1/4 lgt. piper
- 1/2 lgt. sare
- 1 lgt. mustar
- 1 lgt. zeama de lamaie
- 1/4 lgt chimion macinat
- 1/2 lgt. mac
- 2 lg. maioneza vegana
- Morcovul si marul se rad sau se toaca la robot. Se amesteca toate ingredientele.