Vegan in Heidelberg

February 21, 2015

vegan heidelberg reg

Red, bucataria verde (asa e sloganul lor) e un restaurant-bufet vegetarian din Heidelberg. As zice ca mai mult de jumatate din mancaruri (nu si deserturi) erau vegane. Mi-a placut foarte mult masa/insula si cateva idei de mancaruri. Ideea de salata de cartofi cu tofu afumat e de la ei, nucile de la mine.

2015 feb-9384

Eu am fost sambata seara si era super aglomerat. A trebui sa ma intorc peste o ora, ca sa gasesc un loc. E fain sa vezli localuri veggie la asa mare cautare.

2015 feb-94192015 feb-9416

2015 feb-9389 2015 feb-9391 2015 feb-9393 2015 feb-9395 2015 feb-9397 2015 feb-9398

Ca sa fie treaba clara, mi-am luat din tot ce era vegan, asa ca va povestesc aici ce erau. Cele 2 bule prajite sunt una de cartofi si una de orez. Cea de orez era cam fara gust si cea de cartofi cam cruda la mijloc, dar aveau ambele potential. Era saptamana chilli-ului asa ca vreo doua mancarurui aveau (mai mult teoretic) extra-chili. Pastele erau cu chili si ghimbir. Ardeiul copt avea un soi de branza vegana pe deasupra insa nici macar nu se apropia de ardeii nostri umpluti la bunatate. Umplutura era cu cous-cous si legume. Mai aveam niste salate: una de fasole verde cu un pic de chili, una de cartofi cu foarte putin tofu afumat si mai mult mustar, una de linte si una cu mai multe feluri de varza si un sos cu aer asiatic (avea ghimbir cel putin). Mai in spate este o salata de linte neagra, o salata de fasole alba si niste bucati de pastarnac, putin copt cred. Sosul cu mango si fructe (dressing de salata) din prim plan era tare bun.

2015 feb-9409

Desertul a fost o budinca de portocale cu ciocolata si chili + nuci de decor. De fapt era o crema galbena dedesubt, ca un pudding normal de vanilie si la fund erau niste bucati de portocala moale si fara pielieta (posibil sa fie din conserva chiar). Crema de pe deasupra parea sa fi fist doar ciocolata amestecata cu smantana de soia/tofu matasos. Chili nu am simtit nici urma.

2015 feb-9411

1 comentariu

 1. Ella

  M-ai facut curioasa daca la mine in Arnhem (Olanda) sunt restaurante veggie ….. si ce crezi? Sunt 5 ! :)))
  Habar nu aveam de el, bine dar nici eu nu sunt pasionata de astfel de mancare, dar oricum. :))
  Seara faina!

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>