Supa crema de rucola

March 22, 2015

O supa moderna si minunata la care mi-as fi dorit sa ma fi gandit singura. Aromele de rucola, ceapa inabusita in vin si mustar se potrivesc incredibil de bine. Reteta este usor adaptata din Vegan schnell schnell, una din cartile de bucate scrise de bucatarul sef de la Lucky Leek, un restaurant vegan gourmet din Berlin, despre care am scris aici.

supa crema de rucola vegan

Rucola e o planta interesanta si pretentioasa: trebuie culeasa exact la momentul potrivit ca sa nu devina amara (desi mai sunt si alti factori care contrinuie la amareala). Spre deosebire de alte salati, niciodata nu stii ce nimeresti cu rucola: cat de iute va fi, cat de amara. Supa asta se potriveste si pentru datile cand frunzele sunt amare.

De curand am aflat ceva interesant despre rucola (din nesfarsita intelepciune de pe Wikipedia). Aparent in vremea romanilor era crescuta drept planta aromatica, ceea ce se potriveste oarecum cu reteta asta.

Supa de rucola
Write a review
Print
Ingredients
  1. 50 g praz
  2. 180 g ceapa
  3. 250 g cartofi
  4. 40 g caju
  5. rucola, dupa gust *
  6. 50 ml vin alb sec
  7. 1-2 lg. mustar
  8. 700 ml apa
  9. sare
  10. nucusoara
  11. ulei
Instructions
  1. Se caleste ceapa si prazul, pana ceapa devine translucida. Se toarna vinul, se adauga cartofii cubulete, caju-ul, apa si un pic de sare. Se fierb aproximativ 20 min. sau pana se moaie cartofii.
  2. Se paseaza supa, se potriveste la gust cu nucusoara, sare si mustar.
  3. Rucola se toaca putin de mana. Se adauga in supa si se amesteca in continuare cu blenderul.
Notes
  1. Rucola dupa gust si in functie de cat de amara este.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>