Weekendul trecut am facut un maraton al supelor, ca sa fotografiez cateva din toppingurile mele preferate.
Nu de mult v-am intrebat ce reteta va place cel mai tare de pe blogul meu si supa crema a parut sa fie factorul comun, asa ca sper sa va placa si articolul asta.
Pesto
Pesto proaspat (si la nevoie/graba chiar si numai busuioc) este printre cele mai folosite toppinguri la mine acasa. Se potriveste grozav cu supe mai simple, de iarna ca cea de cartofi, conopida, bostan dar mai ales sfecla.
Rucola
Frunze de rucola sunt alta idee surprinzator de buna. Cu aroma lor putin iute, usor amara si care aduce a nuci, cu textura proaspata sunt o adaugire de final perfecta pentru orice supe crema. Ideea asta nu-mi apartine ci am luat-o dintr-un local mirific din Freiburg, despre care am mai scris si cu alte ocazii. Servesc in fiecare zi o supa de sezon si topingul din oficiu sunt cateva frunze de rucola.
Praz crocant
… sau alte legume. Simplu si rapid, foarte de efect pentru amatorii de arome condimente indiene. Am scris despre naut si praz crocant aici, dar ideea e sa amestecati o lingurita de faina, curry si sare dupa gust cu o mana de praz ai naut fiert. Nu e nevoie sa adaugati apa, ar trebui sa se lipeasca faina de la umezeala lor. Se prajesc in ulei suficient pana devin aurii.
Salsa de porumb
N-ar fi bine sa profitam de porumbul proaspat, de vara? Se prajesc bobitele taiate de pe o jumatate de stiulete, se amesteca c 1 lingura ulei, 1/2 lingurita otet si 1/2 ardei rosu moderat de iute.
Tofu prajit cu chimion
Daca tot profitam, sa profitam si de bunul nostru tofu in saramura. Tofu prajit este probabil toppingul meu preferat, in parte si pentru ca se potriveste cam peste tot unde am eu nevoie : supe, salate, mancaruri indiene.
Se taie in cubulete de 1 cm niste tofu, eventual afumat si se prajeste cu seminte de chimion.
Crutoane cu ulei de masline
Se taie cubulete cateva felii de paine fara coaja groasa si se presara cu o lingurita de ulei de masline pentru fiecare felie. Se adauga sare si eventual ceva condimente mediteraneene si se pun la cuptorul incalzit pentru cateva minute.
Tofu simplu cu ierburi proaspete
Tofu simplu in saramura, crud cu cimbru si ceapa verde. Foarte bun la viteza, mai ales pentru supe mai dulci (sfecla, mmm) sau mai subtiri.
Muraturi
Oh, atat de bune. Daca va plac muraturile, probabil o sa va placa si in supa. In otet sau saramura, tot sunt o adaugire placuta si ceva surprinzatoare la supele crema. Eu de obicei le tai mai marunt, ca sa fie mai usor de mancat.
Smantana de caju
Merge in orice supa dupa parerea mea si cred ca nu numai a mea :D. Este reteta de aici, se albeste de la lamaie.
Pingback: 10 Bloguri vegetariene care te vor face sa renunti la carne