Satay este un sos cu aroma si gust complex, in ciuda celor 5 ingrediente, care transforma cu usurinta salata din garnitura in fel principal. Este satios si si unii cred ca si delicios (si eu sunt printre aceia).
Satay este un sos pe baza de arahide prajite, folosit in multe tari, in special in Asia de sud-est. Eu l-am descoperit acum vre-un an, cand am vazut o poza tare frumoasa pe pinterest. Am inceput sa-l fac dupa reteta adaptata Keeping it kind si l-am simplificat pana la reteta pe care o scriu aici.
- 40 g unt de araghide
- 60 g lapte de cocos gros
- 2 lgt. otet balsamic
- 2 lgt. sos de soia
- 1 vf. cutit usturoi pudra
- Se amesteca toate ingredientele cu blenderul. In functie de laptele de cocos si intrebuintarea sosului s-ar putea sa vreti sa mai adaugati putina apa.
- Tine 2 zile in frigider.
- Se potriveste cu orice fel de salata, preferatele mele sunt de radacinoase sau brocoli cu seminte, in wrap-uri sau ca sos-dip.