Daca sunteti amatori de retete rapide, fara foc sau bataie de cap + mic dejun gata, am o propunere. Crema asta de ovaz e mai cremoasa decat poate ati crede (datorita laptelui de cocos) si mult mai buna decat poate v-ati astepta, avand in vedere cat de usor e de pregatit.
La Tibits fac un musli in genul asta, dar cu fructe de padure, nu capsuni. Devine un fel de crema, cu un gust proaspat si care se pregateste de cu seara. Dureaza doar cateva minute pregatitul ei si dimineata va asteapta micul dejun gata ;). E asa un rasfat sa te trezesti cu micul dejun pregatit!
In poza par un pic mai multe capsuni, caci sunt puse mai pe deasupra.
- 100 g fulgi de ovaz
- 150 g lapte de soia
- 150 g lapte de cocos *
- 1 lamaie mica (zeama numai)
- 3 lg. zahar brut
- 1 mar mare
- 250 g capsuni (sau alte fructe**)
- Se amesteca fulgii de ovaz cu cele doua feluri de lapte, zahar si zeama de lamaie.
- Se curata marul si se da prin razatoarea mare. Se adauga peste ovaz.
- Se curata si se taie capsunile. In functie de cat de dulci sunt le puteti pune direct sau le puteti lasa 30 min cu zahar.
- Se amesteca ovazul cu capsunile si se lasa la frigider pana a 2a zi. Acoperit, tine la frigider si 2-3 zile.
- * Lapte de cocos se gaseste in toate supermarketurile mari iar la Iasi cel mai ieftin e la Kaufland (7 lei).
- ** Iarna iese destul de bine si cu fructe de padure congelate.