Ciuperci umplute (vegan)

October 18, 2015

ciupeci umplute vegane

Posibil cele mai simple ciuperci umplute si disproportionat de gustoase si multumitoare. Nu sunt vreo idee nemaivazuta, insa eu cred ca ingredientele se imbina perfect, iar familiaritatea lor fac mancarea confortanta, usor de apreciat pentru aproape orice gusturi.

Ciuperci umplute (vegan)
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 ciuperci mari, cu palaria de 10 cm (~250 g)
  2. 4 lgt. sos de soia
  3. 1 catel mare de usturoi
  4. 1 lgt. gris
Umplutura
  1. 50 g ceapa rosie
  2. 450 g cartofi
  3. 50 g bostan
  4. 3 lg ulei de masline
  5. 80 g tofu in saramura, simplu sau afumat
Topping
  1. 2 lgt. amestec dupa gust de: cimbru, susan, sare, piper, migdale macinate
Instructions
  1. Ciupercile se aseaza cu susul in jos intr-o tava. Se toarna cate o lingurita de sos de soia printre lamele si se presara usturoiul taiat foarte subtire sau presat. Se toarna foarte putina apa in tava, vreo 5mm adancime si se presara putina sare.
  2. Cartofii si bostanul se fierb cu sare.
  3. Se incalzeste cuptorul la 180ºC.
  4. Ceapa se taie foarte marunt si se prajeste in putin ulei (nu de masline).
  5. Cartofii si bostanul se scurg complet de apa si se fac piure. Se adauga uleiul de masline, ceapa, tofu sfaramat cu furculita si se potriveste la gust de sare.
  6. Se presara grisul in ciuperci si apoi se aranjeaza piureul. Se presara amestecul cu cimbru pe deasupra si se coc pana incep sa se rumeneasca pe deasupra.
  7. Se servesc calde cu o salata, de preferinta de varza murata.
Notes
  1. Grisul este important pentru aspect, intrucat ciupercile lasa apa si fac piureul sa alunece si poate cadea de pe ciuperca.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>