Lahmacun cu soia (pizza turceasca)

September 1, 2013

 Lahmacun, numit in afara Turciei si pizza turceasca este neinchipuit de gustoasa, simplu de facut (chiar daca nu neaparat rapid) si cu ingrediente foarte la indemana. 

lahmacun pizza vegana retete turcesti idei mancare de post

Este un fel de turta extrem de subtire, cu un amestec de legume si soia pe deasupra, de felul ei fara branza. Cand spun extrem de subtire ma refer la ceva gen lipie. Lipsa branzei m-a atras de multa vreme sa o incerc si eu, intrucat nu am descoperit inca nici o varianta buna de branza vegetala care sa se topeasca la cuptor. De cand am incercat-o prima data nu mai contenim sa ne minunam de bunatatea ei, motiv pentru care v-o recomand cu mare caldura.

lahmacun pizza de post turceasca lahmacun reteta cu soia Se poate rula ca o lipie sau doar impaturi, cu ceva salata inauntru si manca asa. E delicioasa.

lahmacun reteta pizza turceasca vegana Chimionul se gaseste in magazinele de condimente specializate, unele supermarketuri (la Iasi in Carrefour din ala mare) si pe internet. 

Pizza turceasca de post (lahmacun)
Yields 2
Write a review
Print
Pentru aluat
  1. 225g faina
  2. 1 lgt. sare
  3. 1/2 ld zahar
  4. 1/2 pliculet drojdie uscata
  5. 120 ml apa calduta
  6. 20 ml ulei
Pentru umplutura
  1. 1 ardei rosu mare sau gogosar
  2. 2 cepe
  3. 50 g soia granulata
  4. 3 linguri sos tomat grosut si nu acru
  5. 2 catei de usturoi
  6. 1 - 1 1/2 linguri de patrunjel uscat
  7. 1/2 lgt. chimion
  8. sare, zahar, piper si praf de usturoi dupa gust
  9. 20 ml ulei
  10. ceva ulei (eventual de masline) pentru presarat pe deasupra
Instructions
  1. Pentru aluat se amesteca faina, zaharul, sarea si drojdia. Se adauga apa si uleiul si se framanta bine. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
  2. Se curata si toaca marunt ardeiul si ceapa, usturoil de asemenea si se pun cu ulei intro tigaie la calit. Adaugati si ceva sare, zahar, piper si chimionul. Cand s-au muiat ardeii cat de cat se adauga soia granulata (fiarta si stoarsa) si se prajeste si ea cu restul cateva minute. Se adauga patrunjelul si sosul de rosii si se potriveste la gust.
  3. Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Se intind 2 foi subtiri de 2-3 mm de aluat, cam cat o foaie de lipie libaneza sau tortilla, se imaprte compozitia in 2, se intinde pe deasupra si se presara putin ulei. Se coc 7-10 minute , pana incep sa se rumeneasca pe margini.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>