Supa de ardei galbeni

August 28, 2013

[UPDATE 9 august 2015] Am o reteta noua de supa cu ardei, care mie mi se pare mult mai faina, mai racoritoare si cu mai multa personalitate. Daca va tenteaza, eu as recomanda sa incercati noua supa cu ardei intai.

supa crema de post supa de ardei

Cu ideea m-am intors dintr-o vacanta recenta in Provence, Franta. Am mai adunat vreo doua retete noi, dar nu mai multe, caci in Franta ne-pariziana e greu sa fii vegan. Noroc de painea aia care compenseaza orice lipsuri. A nu se intelege ca nu am dus-o foarte bine cu mancarea, ci doar ca nu prea am gasit restaurante care sa ne ofere altceva decat salata chioara (la 10 euro). Noi am huzurit, dar asta datorita faptului ca veneam din Germania, unde se gasesc chestii de intins pe paine miraculos de bune si cu painea frantuzeasca, din brutarii artizanale (nu Paul sau supermarketuri) am dus-o regeste.

supa de ardei galbeni vegan

 Si cu sarea asta neagra mare tot din Provence m-am intors.

supa crema vegana retete vegane ardei

supa crema de ardei supa de toamna supa vegana de post

 

Supa de ardei galbeni (vegan)
Serves 6
Supa crema mediteraneana la fel de buna si calda si rece; Suficient de ne-exotica (mai ales daca lasati ghimbirul de o parte) ca sa bucure mesenii mai traditionalisti, iar aroma proaspata a ardeiului galben cu cimbru cred ca ii va bucura si pe cei in cautare de ceva nou.
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 morcov
  2. 2 rosii
  3. 2 cepe
  4. 3 cartofi
  5. 3 ardei galbeni mari (din aia ca din supermarket)
  6. 1 dovlecel mic
  7. 1 lg. otet
  8. 1 lg. zahar
  9. 1 lgt. cimbru proaspat maruntit
  10. 1 lg. busuioc proaspat taiat sau 1/2 lgt busuioc uscat
  11. 3 cm ghimbir proaspat (optional)
  12. 50 g midgale macinate sau fulgi (optional)
  13. ulei, sare, piper
Instructions
  1. Se curata toate legumele, se taie si se pun intr-o oala mare, cu ceva ulei, sare si capac. Se calesc 5-10 minute, pana incepe sa se moaie si morcovul, apoi se adauga 1l apa, migdalele, ierburile si ghimbirul taiat in 2-3, astfel incat sa poata fi scos inainte de a pasa supa. Se lasa sa fiarba, cu capac. Cand este aproape gata se adauga otetul, zaharul, piperul si se potriveste supa dupa gust. Se scoate ghimbirul si se paseaza (preferabil calda).
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>