[UPDATE 9 august 2015] Am o reteta noua de supa cu ardei, care mie mi se pare mult mai faina, mai racoritoare si cu mai multa personalitate. Daca va tenteaza, eu as recomanda sa incercati noua supa cu ardei intai.
Cu ideea m-am intors dintr-o vacanta recenta in Provence, Franta. Am mai adunat vreo doua retete noi, dar nu mai multe, caci in Franta ne-pariziana e greu sa fii vegan. Noroc de painea aia care compenseaza orice lipsuri. A nu se intelege ca nu am dus-o foarte bine cu mancarea, ci doar ca nu prea am gasit restaurante care sa ne ofere altceva decat salata chioara (la 10 euro). Noi am huzurit, dar asta datorita faptului ca veneam din Germania, unde se gasesc chestii de intins pe paine miraculos de bune si cu painea frantuzeasca, din brutarii artizanale (nu Paul sau supermarketuri) am dus-o regeste.
Si cu sarea asta neagra mare tot din Provence m-am intors.
- 1 morcov
- 2 rosii
- 2 cepe
- 3 cartofi
- 3 ardei galbeni mari (din aia ca din supermarket)
- 1 dovlecel mic
- 1 lg. otet
- 1 lg. zahar
- 1 lgt. cimbru proaspat maruntit
- 1 lg. busuioc proaspat taiat sau 1/2 lgt busuioc uscat
- 3 cm ghimbir proaspat (optional)
- 50 g midgale macinate sau fulgi (optional)
- ulei, sare, piper
- Se curata toate legumele, se taie si se pun intr-o oala mare, cu ceva ulei, sare si capac. Se calesc 5-10 minute, pana incepe sa se moaie si morcovul, apoi se adauga 1l apa, migdalele, ierburile si ghimbirul taiat in 2-3, astfel incat sa poata fi scos inainte de a pasa supa. Se lasa sa fiarba, cu capac. Cand este aproape gata se adauga otetul, zaharul, piperul si se potriveste supa dupa gust. Se scoate ghimbirul si se paseaza (preferabil calda).