Vichissoise – supa frantuzeasca de praz (vegan)

October 30, 2015

supa vichissoise vegan reteta

Supa de praz e delicioasa pentru ca are gust de praz si orice mancare cu gust de praz e delicioasa. Cam asta e logica. In plus supa asta e cremoasa, ar trebui sa fie si mai fina decat imi iese mie cu blenderul meu slab. Este minunata de sine statatoare dar adaugirea mea de soia crocanta pe deasupra intregeste reteta. Este o supa pe care o fac de mai multa vreme, in special iarna, iar de cand am descoperit toppingul asta, numai asa o fac ;). 

supa vegana supa cu praz supa crema reteta

Vichissoise - supa crema de praz (vegan)
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 g praz
  2. 550 g cartofi
  3. 1/2 lgt. ulei de cocos
  4. 70 g caju
  5. 3 lgt. zeama de lamaie
  6. 1 lgt. zahar
  7. 4 lg. ulei
  8. 2 lgt. sare
  9. +
  10. 100 g apa
  11. 1 lgt. sos de soia
  12. 3 lg. soia granulata uscata
  13. praf de usturoi
  14. 50 g tofu afumat
  15. ulei pentru prajit
  16. boia afumata (optional)
Instructions
  1. Se curata prazul si se taie felii. Se lasa partea verde daca e prea batrana sau atoasa. Se pune la calit in ulei si se adauga sarea. Se amesteca din cand in cand si se pune capacul.
  2. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (ca sa fiarba repede). Se adauga peste praz. Se lasa la prajit cu prazul, amestecand din cand in cand, pana incep sa se prinda. Se adauga 1,5 l apa si se lasa sa fiarba.
  3. Separat se fierbe caju-ul cateva minute. Se paseaza la blender, adaugand lamaia si cate putina zeama din supa, dupa cat e nevoie.
Pentru topping
  1. Se pune apa cu sosul de soia si praful de usturoi intr-o tigaita mica. Se lasa sa dea in clocot si se adauga granulele de soia. Se lasa pe foc pana incepe din nou sa clocoteasca, apoi se inchide focul si se acopera cu un capac sau o farfuriuta. Apoi se scurge.
  2. Tofu se taie bucatele subtiri.
  3. Inainte de servit se prajeste tofu si soia. Trebuiesc prajite intr-o tigaie mare, ca sa aiba loc suficient ca sa devina crocante. Daca aveti boia afumata la indemana se adauga putina. Se prajesc la foc mijlociu, pana devine soia crocanta pe toate partile. Dureaza cateva minute.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
supa vegana cu praz supa crema reteta

Pofta buna si weekend frumos! 

1 comentariu

  1. Ioana

    Am facut si eu supa in seara asta. A iesit grozav de buna, iar ideea de topping cu granule de soia si tofu e nemaipomenita, o sa o mai folosesc cu siguranta si la alte supe. Multumesc!

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>