Supa de sparanghel cu lapte de cocos

April 22, 2012

O supa vegana delicioasa si primavarateca.

supa-sparanghel-lapte-de-cocos1

Ideea mi-a venit de la Lakshmi, si s-a potrivit ca o manusa cu tot sparanghelul de la vremea asta si cu inclinarea mea sa pun lapte de cocos in multe mancaruri, ca sa mai reduc smantana din meniu.

Am sa va spun cantitatile mele orientative, pentru 4 persoane: 150g telina (radacina), 300 sparanghel, 300 cartofi, 150ml lapte de cocos gros si putin ulei, sare si piper alb dupa gust. Telina se caleste putin cu sare, se adauga sparanghelul si cartofii, ambii taiati cubulete mici. Se calesc si ei cateva minute, dupa care se adauga apa, cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba. Cand au fiert legumele se strecoara, se fac pure si se adauga noua crema in supa, apoi laptele de cocos si piperul, daca mai este nevoie si sare. Se amesteca pe foc pana se omogenizeaza.

supa-de-sparanghel-cu-lapte-de-cocos (1)

Sfaturi

1. Supa este mai buna a doua zi, asa ca daca sa poate pregatiti-o cu o zi inainte.

2. Va recomand si voua crutoane cu usturoi la supa asta (se prajesc bucatele de paine la cuptor, preferabil mai putin decat cele din poza, pe care eu le-am cam uitat, si se freaca painea cu un catel de usturoi cat inca mai sunt calde).

1 comentariu

  1. Pingback: Biryani cu cartof copt și iaurt / Fauna / Idei pentru masa de Paște | hrană pasiune suflet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>