Mancare chinezeasca

April 24, 2012

Este singura mancare chinezeasca pe care nu numai ca o comand de fiecare data la restaurantul ala, dar o mai fac acasa, de tare ce-mi place (bine, bine poate si pentru ca se face incredibil de usor :P ).

mancare-chinezeasca-lapte-de-cocos

Pentru 4 persoane, 20-30 min.

In mancarea asta am pus 2 morcovi mari, 3 cepe mijlocii, 4 felii de ananas taiate cubulete, 1 1/2 ardei, cativa mini-porumbi si 200 g tofu. Acum am pus pentru prima data porumb, deobicei pun bostanei, dar de data asta numai porumbul ala s-a gasit in frigider. Cantitatile si legumele pot varia, important e modul de preparare. Morcovii trebuiesc taiati felii subtiri, ca sa se moaie odata cu celelalte legume, iar ceapa in felii groase (cel mult 1/8, la o ceapa f mare). Se pun toate legumele intr-o tigaie cu putin ulei (de susan ideal) si se adauga sos de soia cu darnicie si se lasa la foc mijlociu, cu capac, amestecand din cand in cand. Sare nu se pune deloc – daca nu e destul de sarat, mai adaugati sos de soia. Cand legumele s-au muiat putin se adauga si ananasul si 1 cutie de lapte de cocos (400ml). Se fierb toate cateva minute, avand grija sa nu se moaie prea tare legumele. Tofu scurs, stropit cu sos de soia se prajeste in cubulete si se adauga si ele. Se serveste fie cu orez fie cu paste de orez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>