Crumpets de duminica

November 17, 2013

Diana m-a rugat sa pregatesc si eu un articol pentru proiectul ei Sunday Lunch. Daca nu stiati, Sunday Lunch este locul in care oameni calzi impartasesc povestile despre duminici si pranzurile de duminica.  Gasiti acolo multe povesti si multe fotografii sunt foarte reusite. Postez si eu articolul scris pentru ea.

Am citit aici multe articole in care oameni priceputi si-au putut descrie duminicile in cateva cuvinte. Eu nu am gasit acele cuvinte. Duminica e si la mine ziua cu ceva mai putine lucruri care “trebuie” facute si posibilitatile de a face ce vroiam de mult sa fac fiind asa multe, fiecare duminica ajunge diferita. Pranzurile la fel. Singura generalizare pe care am gasit-o duminicilor mele este ca pranzul este brunch. Da, asta cred ca e tot timpul valabil, fie pentru ca merg la biserica fie pentru ca dorm mai mult. Este un oarecare farmec in culorile astea multe pe care le iau duminicile, un farmec pe care eu il vad reflectat si asupra pranzului tihnit, schimbator si pregatit fara stres si fara graba. De regula nu am timp sa pregatesc pentru pranz mancaruri complicate, mai multe feluri sau prajituri, copturi asa ca incerc sa compensez cu aranjatul mesei.

crumpet cu humus si legume

Duminica trecuta am facut crumpets. Cu humus si legume delicioase.

Crumpets: turte englezesti, moi, calde si de post
Serves 5
Crumpets sunt un fel de turta englezeasca pufoasa si moale. Seamana la textura si pufosenie cu clatitele americane dar sunt mai moi si mai putin uscate si fara ou. Eu le-am descoperit de curand si ma intrebam cat de usor ar fi de facut acasa. Am gasit o reteta pe net si intrucat am fost tare multumita de rezultat m-am gandit sa o impartasesc. Gaurelele au iesit si ele cand tigaia era destul de incinsa.
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Pentru crumpets
  1. 240g faina
  2. 180ml apa calduta
  3. 2 linguri ulei
  4. 2 linguri margarina topita
  5. 1/2 lingurita drojdie
  6. 1/2 lingurita praf de copt
  7. sare
Pentru legume
  1. 150g fasole
  2. 1 ceapa mica
  3. 1 mare / 2 mici
  4. 200g tofu in saramura
  5. 2 linguri ulei
  6. 1lingura samburi de pin
  7. sare, oregano
  8. + 200g humus (cu sfecla in poza)
Instructions
  1. Se amesteca ingredientele uscate, se adauga apa si margarina, se amesteca bine si se lasa aluatul acoperit la crescut, intr-un loc cald, cam o ora. Apoi se prajesc intr-o tigae incinsa, unsa cu putin ulei. Teoretic ar trebui prajite in inele pentru oua, dar merg oricum. Eu le-am prajit intr-o tigaie mica.
  2. Tofu se taie cubulete iar ceapa pestisori. Se prajesc odata cu ardeiul taiat felii si fasolea verde (sau broccoli tanar sau sparanghel). Se adauga sare si oregano. Cand sunt aproape gata se adauga si samburii de pin si se prajesc si ei cam un minut.
  3. Se incalzesc crumpeturile, se intinde humusul si se presara legumele fierbinti pe deasupra. Merge cel mai bine cu o salata cu dressing cu otet balsamic.
Notes
  1. Crumpeturile tin cateva zile intr-un recipient inchis la frigider si incalzite la loc inainte de a fi servite. Se pot manca dulci, cu margarina si vreun gem sau sarate, cu diverse bunatati pe deasupra. Preferatul meu este toppingul din poza, humus cu ratatouille sau varianta de fasole verde + ardei + tofu + seminte de pin + oregano .
  2. In loc de samburi de pin merg si seminte de floarea soarelui, dar schimba aroma, desigur. Caju e si el o alegere destul de buna.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
 crumpet reteta de post

Va doresc o duminica blanda, colorata si cu voie buna la toti! Diana, mersi pentru invitatie.

-ilinca

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>