Dovlecei la gratar cu branza de caju si ierburi aromatice

August 21, 2014

Dovleceii la gratar cu crema da caju gratar vegan retete

De cativa ani asta e reteta mea preferata pentru gratar. Daca va plac legumele la gratar, dovleceii sau aveti chef de ceva sanatos, cred ca nu v-ar dezamagi ideea asta. Revenind la gratar. E combinatia perfecta de leguma usoara, fina, zamoasa, vag afumata si semi-gatita, cu usturoi si o crema aromata, putin sarata, cremoasa, hranitoare. 

In caz de gratar in aer liber se procedeaza asa: se ia un borcanas cu ulei amestecat cu sare si usturoi pisat, o cutiuta cu branza de caju (sau alte nuci, dupa gust) si cativa dovlecei. Crema de caju poate fi amestecata cu putin usturoi sau ceva ceapa taiata marunt si ierburi proaspete: ceapa verde, busuioc, oregano, rozmarin, marar, patrunjel sau ce va place mai mult. Eu o fac putin mai sarata pentru dovlecei pentru ca imi place cum se potriveste cu dulceata lor. Pe masura ce se scot dovleceii de pe gratar, se ung cu uleiul pregatit (cat mai sunt inca fierbinti). Se intinde niste crema inainte de a fi mancati (nu cu mult inainte, ca sa nu se ingalbeneasca).

In caz de stat acasa si lipsa de gratar sau de chef da gratar, se pot coace dovleceii la cuptor. Eu recunosc ca asa am inceput sa-i fac si daca n-as avea gratar electric tot asa as face.

IMG_6035-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>