Salata de paste cu dovlecei

May 24, 2013

Altă salată rece, numai bună pentru picnic sau zile călduroase de vară. Mie mi se pare pur și simplu extraordinar de bună.

salata-vegana-cu-dovlecei-la-cuptor-si-branza-de-nuci

Salata are 150g paste (cântărite uscate), 2 dovlecei (un zucchini si unul galben), o mână de roșioare mici și cu mult gust, 10 frunze de busuioc, 6 linguri de brânză de nuci cu roșii și ceapă și ulei, oțet, sare după gust.

dovlecei-bostanei-la-cuptor

Dovleceii se spală, se taie în felii de 3-4mm, se amestecă cu puțin ulei, sare și dacă vreți și vreo 2 fire de cimbru, oregano sau busuioc și se pun la cuptor, la foc mijlociu.

salata-vegana-de-paste-cu-branza-de-nuci-si-dovlecei

Crema “brânză” de nuci se face tot foarte simplu, dar trebuie sa vă gândiți cu o zi înainte, pentru că nucile trebuie lăsate la muiat peste noapte. Nucile noastre se hidrateaza mai puțin/greu decăt caju-ul (de exemplu) așa că trebuie măcinate înainte. Odată nucile muiate, se scurge apa și se pun la blender împreună cu sare, lămâie, vreo 2 linguri de ulei de măsline și roșii tăiate cubulețe. Se amestecă și se potrivește la gust. Se adaugă ceapă tăiată mărunt, după gust.

dovlecei-la-cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>