Supa americana de porumb (Corn chowder)

August 22, 2014

Chowder e numele unei supe destul de populare in SUA, groasa si cremoasa, asa de groasa incat aproape se incadreaza la mancarica. Cea de porumb pare fi cea mai populara varianta fara vietati acvatice. 

In alta ordine de idei, porumbul e una din adaugirile mele preferate pentru supe de orice fel si mai ales bors. Intr-un bors gros si acru mi se par asa o surpriza placuta bobitele de porumb cu dulceata si prospetimea lor.

vegan corn chowder supa de porumb

Supa groasa de porumb (chowder)
Serves 4
Write a review
Print
Cook Time
20 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. 300 g cartofi
  2. 80 g ardei
  3. 2 bucati de porumb proaspat
  4. 170 g telina
  5. 100 g ceapa
  6. ulei
  7. marar, patrunjel, sare dupa gust
+
  1. 2 linguri cu varf smantana de caju sau 1 pumn caju crud
Instructions
  1. Daca nu aveti smantana gata facuta se pune 1 pumn de caju la fiert, cu putina apa si sare. Probabil va fi gata cand terminati de pus totul la fiert in supa (cam 15-20 min) si il puteti pasa cu blenderul. Dupa gust, puteti adauga si ceva sare sau lamaie.
  2. Se caleste ceapa si se pregatesc restul ingredientelor, taiate merunt. Cand ceapa incepe sa devina transparenta se adauga restul legumelor in afara de porumb si se mai lasa putin numai in ulei. Se taie boabele de porumb cu un cutit ascutit si se adauga si ele odata cu apa si sare. Cand legumele au fiert, se adauga si smantana de caju.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
IMG_5955

La adelicii gasiti alta reteta vegana de chowder, cu poza tare apetisanta. E o abordare ceva mai complicata, dar interesanta pentru amatorii de ciuperci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>