Supa de bostan

March 4, 2012

Supa asta e foarte cremoasa, putin dulce si putin picanta si cu miros de mancare de iarna (cartofi, bostan, ceapa calita). Mi-ar fi placut sa cresc cu supa asta.

reteta vegana sua cu bostan

Supa cremoasa de bostan (vegan)
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 700 g bostan (cantarit curatat)
  2. 250 g ceapa
  3. 400 g cartofi
  4. 1 lg. zahar
  5. 1vf. cutit nucusoara
  6. 1 lgt. piper
  7. 1,5 l apa
  8. 30 g migdale macinate
  9. rozmarin
  10. sare
  11. ulei
Instructions
  1. Se caleste ceapa direct in oala de supa si cu capac. Cand incepe sa miroase a ceapa calita se adauga cartofii si bostanul, treptat, pe masura ce ii taiati.
  2. Se adauga migdalele, apa, sarea si zaharul si se lasa la fiert cu capac.
  3. Cand bostanul si cartofii par fierti se adauga piperul si nucusoara si se se paseaza cu blenderul.
  4. Se serveste cu putin rozmarin, pudra sau taiat marunt.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
Supa vegana cu bostan

Dedesubt e o interpretare mai groasa. Colegii mei de camin din Germania o faceau mereu de consistenta asta, aproape piure. Supa lor de bostan statea cu varf in farfurie, de fiecare data. 

supa-de-bostan vegana

PS: Supa asta e foarte speciala pentru mine, pentru ca e prima supa crema pe care am inceput sa o fac si, fara indoiala, cea pe care am facut-o de cele mai multe ori. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>