Parjoale de dovlecei

October 12, 2014

2014 Oct Iasi-6885

Reteta este indiana, si teoretic cu marar. Eu am facut jumatate cu marar si jumatate cu patrunjel. In poza sunt cu smantana de caju, dar le-am mancat cu un soi de tzatziki cu castraveti proaspeti, ceapa si smantana asta.

2014 Oct Iasi-6893

Parjoale de dovlecei cu verdeata
Parjoale pufoase si usoare, reteta indiana.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 dovlecei mici (~600g)
  2. 50 g praz
  3. 1/4 lgt. turmeric
  4. 1 lgt. seminte de coriandru macinate
  5. 1 legatura de marar sau patrunjel (dupa gust)
  6. sare
  7. 120 g faina de naut
  8. ulei pentru prajit
Instructions
  1. Se dau dovleceii prin razatoare, se taie prazul si verdeata si se amesteca intr-un castron.
  2. Se adauga condimentele si faina. Se amesteca si se obtine o compozitie groasa.
  3. Se toarna cate o lingura in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc. Daca lasa prea multa apa pana sunt prajite, se poate scurge.
Notes
  1. Sunt foarte bune reci, mie imi plac chiar mai tare. Merg bine la picnic/iarba verde/gustari reci. Sunt bune si a2a/3a zi.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
2014 Oct Iasi-6880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>