Reteta este indiana, si teoretic cu marar. Eu am facut jumatate cu marar si jumatate cu patrunjel. In poza sunt cu smantana de caju, dar le-am mancat cu un soi de tzatziki cu castraveti proaspeti, ceapa si smantana asta.
Parjoale de dovlecei cu verdeata
2014-10-12 05:38:47
Parjoale pufoase si usoare, reteta indiana.
Ingredients
- 2 dovlecei mici (~600g)
- 50 g praz
- 1/4 lgt. turmeric
- 1 lgt. seminte de coriandru macinate
- 1 legatura de marar sau patrunjel (dupa gust)
- sare
- 120 g faina de naut
- ulei pentru prajit
Instructions
- Se dau dovleceii prin razatoare, se taie prazul si verdeata si se amesteca intr-un castron.
- Se adauga condimentele si faina. Se amesteca si se obtine o compozitie groasa.
- Se toarna cate o lingura in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc. Daca lasa prea multa apa pana sunt prajite, se poate scurge.
Notes
- Sunt foarte bune reci, mie imi plac chiar mai tare. Merg bine la picnic/iarba verde/gustari reci. Sunt bune si a2a/3a zi.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/