Sos persan cu sfeclă și iaurt

January 26, 2013

Sau cel putin Sally Butcher așa susține în Veggiestan ( că ar fi persană rețeta ). Este un sos gustos, simplu și răcoritor cu o mulțime de posibile întrebuințări – de exemplu cu paste, cartofi, în salată, dip pentru chips-uri, sărățele sau alte gustări.

sos-persan-de-sfecla-si-iaurt

Este de fapt doar iaurt (vegetal) cu sfeclă tăiată mărunt (eu am dat-o prin chestia aia de pisat usturoi), cu ulei de măsline, sare și piper după gust. Proporțiile sunt jumătate-jumătate pentru iaurt și sfeclă. Daca nu gasiti iaurt neindulcit, merge si o smantana de caju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>