Pasca vegana cu iaurt

April 3, 2015

pasca vegana cu iaurt tarta vegana cu iaurt

Pentru pasca pe anul asta va propun una un pic mai originala: pasca cu iaurt. Umplutura este cremoasa, fina si lejera. Este cea mai usoara dintre cele 3 pasti. De facut probabil cea de ciocolata e cea mai usoara. Le-am testat pe toate 3 pe colegii mei de serviciu si asta a parut sa fie castigatoarea, desi parerile erau destul de impartite (fiecare a avut fanii ei).

pasca vegana cu iaurt smantana reteta

 

Pasca vegana cu iaurt
Crema fina si lejera, usoar de facut. Nu necesita coacere. Cantitati suficiente pentru o pasca de 20 cm ø, cu aluat subtire.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 g iaurt de soia*
  2. 120 g zahar
  3. 4 lg. amidon
  4. 1/2 lgt. agar agar
  5. 1-2 lgt. esenta de vanilie
  6. 2 lg. apa
+
  1. aluat de tarta dupa preferinte
Instructions
  1. Aluatul se coace inainte.
  2. Agar agar se ameste in apa apoi se toarna intr-o oala. Amidonul se amesteca intrun castronel cu iaurtul, adaugand pe rand cate o lingura. Cand s-a omogenizat amidonul se pune si el in aceeasi oala, cu restul ingredientelor (in afara de vanilie).
  3. Se lasa la foc mic pana nu se mai intareste crema. Intre timp se amesteca continuu. Consistenta trebuie sa fie cam cat o crema pudding din pliculet cand se aceste. Vanilia se adauga la sfarsit.
  4. Se toarna compozitia peste aluat si se lasa la frigider cateva ore. Se serveste rece.
Notes
  1. *Iaurt gros, cum se gaseste in oras.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
 pasca vegana cu iaurt tarta cu iaurt vegan prajitura vegana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>