Pasca vegana cu ciocolata

March 31, 2015

pasca vegana cu ciocolata

Pasca asta e cremoasa si festiva, cu potential de a ajunge centrul atentiei la o masa. Crema aduce cu trufele de ciocolata, dar este mai moale. Este destul de rapid de pregatit, pentru ca numai blatul trebuie copt.

Cred ca poate fi si coapta (de exeplu daca vreti sa faceti cu aluat de cozonac), numai ca eu as adauga un pic mai mult iaurt in cazul asta.

reteeta vegana pasca cu ciocolata

Pasca vegana cu ciocolata
Compozitie suficienta pentru o pasca cu aluat subtire, intr-o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm. Crema este ceva mai moale decat trufele de ciocolata. Se poate manca si cu mana, dar probabil nu are chiar consistenta optima pentru asta.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 g ciocolata vegana (cacao 55%)
  2. 200 g iaurt de soia simplu
  3. 1/2 lgt. esenta de vanilie
  4. zahar dupa gust/ciocolata
+
  1. aluatul de tarta preferat
  2. tava Ø 20 cm
Instructions
  1. Daca e nevoie se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina sau se pune o hartie de copt. Se aranjeaza aluatul in tava si se fac cateva gauri cu furculita. Se acopera cu o hartie de copt, se toarna niste linte / fasole / boabe de copt peste hartie si se coace pana par intarite marginile. Boable adauga greutate ca sa nu se umfle la copt. Eu pun linte repartizata egal, gros de un deget. Lintea o tin intr-un borcan si o refolosesc de fiecare data. Se scoate hartia si se mai coace cateva minute pana se intareste si fundul.
  2. Ciocolata se rupe in patratele sau bucati manevrabile si se pune cu iaurtul intr-o oala mica sau castron de metal. Se topeste la bain marie, amestecand din cand in cand. La sfarsit se adauga vanilia si daca vi se pare necesar si ceva zahar.
  3. Se toarna crema peste aluatul copt, in forma si se lasa la rece cel putin 3 ore si se serveste preferabil de la frigider.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>