Pasca vegana fara branza

April 1, 2015

pasca vegana fara branza

Reteta asta este una dintre cele la care am lucrat cel mai mult. Sunt tare incantata de rezultatul final, insa imi dau seama cat de subiectiv e gustul pastilor. La pasca, sarmale si zacusca fiecare familie pare sa aiba alta reteta. Daca sunteti obisnuiti cu umplutura cu bucatele mari de branza (mama mea facea o pasta uniforma, asemanatoare la aspect cu cea din poza), probabil reteta asta nu va va multumi. Daca acesta e cazul, poate incercati mai la vara reteta asta si nu ii ziceti pasca, pentru ca e tare buna. 

reteta pasca vegana paste vegan

Legatura cu pasca de branza este pentru mine textura putin cauciucoasa si combinatia de dulce-acru, aroma de vanilie si portocale. Nu e un inlocuitor exact, insa compozitia e buna si aromata. 

umplutura de pasca vegana fara branza reteta

Pasca vegana fara branza
Umplutura pentru o pasca cu aluat subtire, in tava de 20 cm Ø. Textura e putin cauciucoasa, gustul dulce-acrisor si aroma de vanilie si portocale.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 100 g caju
  2. 150 ml lapte de soia cu vanilie
  3. 35 g unt de cocos
  4. 60 g zahar brun
  5. 40 g gris
  6. 1-2 lamai
  7. 1-2 lg. stafide (preferabil mari si moi)
  8. 1 lgt. esenta de vanilie
  9. 1/2 lgt. coaja de portocala sau cateva picaturi de esenta de portocale
+
  1. aluat dupa gust
Instructions
  1. Caju-ul se lasa la muiat peste noapte (preferabil). Alternativ se fierbe 10 minute.
  2. Caju-ul se face pasta, la blender. Se adauga zeama de lamaie treptat, esenta de vanilie si coaja sau esenta de portocale.
  3. Intr-o tigaita se amesteca laptele, stafidele, zaharul, untul de cocos si grisul. Se incalzeste la foc mic, amestecand constant, pana se intareste.
  4. Se amesteca cele 2 parti si se toarna in tava, peste aluatul aranjat. Se coace 40-50 min la 180ºC.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
pasca vegana fara branza cajuDaca preferati pasca cu aluat de cozonac, am gasit aici o reteta vegana care imi face incredere. Eu nu sunt nici amatoare nici specialista asa ca nu pot sa va propun nicio reteta de-a mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>