Parjoale slovace din cartofi

January 12, 2013

Este rețeta colegei mele (slovace) care susține că sunt tradiționale. Pentru mine chimionul este ceea ce le dă crezare că ar fi de prin partea aceea, căci pârjoale de cartofi, într-o formă sau alta, are orice țară.

Nu am cantitățile, dar, fiind așa de simple, aproape că nici nu este nevoie. Se fierb niște cartofi de dimensiuni apropiate, în coajă, se lasă să se răcească puțin. Se curăță și se dau prin răzătoarea mare, se amestecă puțină făină, sare, chimion, rozmarin și ceapă puțină și tăiată foarte mărunt. Făina se adaugă din ochi, cât este nevoie ca să se lege și nu se mai dau prin făină înainte de a fi prăjite, ci se pun direct așa în ulei.

Se mănâncă cu diverse sosuri. Eu am pus un sos indian cu mere, smântână vegană si guacamole. Cu smântână erau cele mai bune, iar sosul indian – fix nuca’n perete. Dar măcar este o pată de culoare în poză.

parjoale-slovace-de-post-de-cartofi parjoale de post  parjoale vegane

Comentarii

    1. Ilinca Tudose

      Haha, nici eu nu stiu de unde din Romania. Stiu in schimb din Anglia sau Germania si planul meu este sa ma rog de fiecare data cunostinte sa imi aduca. Asta pana va aparea si in iasi, dar sansele sunt mici sa se intample in viitorul apropiat, pentru ca nici aici nu se gaseste (asta buna) in magazine obisnuite… Deci astept sa imi deschid eu magazinasul si am sa aduc acolo :D. Vreau sa scriu un post despre ce smantane am incercat si care sunt bune, macar cu titlu informativ.

      Cat despre preparat habar nu am… smantana asta de care spuneam orcium arata prea profi ca sa poata fi facuta artizanal in casa.

      Daar, vestea buna este ca, daca poti gasi iaurt de soia neindulcit (ceea ce eu inca nu am gasit la noi, dar speranta moare ultima) poti face sosul indian cu iaurt+sare+usturoi+menta proaspata si merge si mai bine decat smantana :D.

        Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>