Sos de bostan cu mustar

January 10, 2013

Cârnăciori vegani cu ierburi, cartofi și sos de bostan cu muștar – o combinație fericită.

cartofi-cu-ierburi-si-sos-de-bostan-cu-mustar-vegan

Cartofii sunt fierți în coajă si prăjiți apoi. Au un gust foarte diferit și eu îl găsesc și foarte bun, așa că, dacă cineva nu a încercat încă această combinație, v-o recomand cu încredere. Când sunt aproape gata se adaugă ierburile proaspete (rozmarin, oregano și maghiran) și sarea.

Cârnăciorii sunt unii dintre cei mai buni pe care i-am gustat eu și printre foarte puținii de care am re-cumpărat. Sunt complet vegani deci implicit și de post, produși de firma Taifun, o firmă specializată în produse din tofu, cu fabrica în Freiburg, Germania. Sunt o firmă încă destul de mică și de încredere (zic eu) cu produse 100% vegetale, organice și fără organisme modificate genetic. Cârnăciorii mei sunt “Tofu cocktail sausages“. Ar trebui să mai adaug că nu îmi pot da cu părerea dacă ar mulțumi pe cineva care caută gustul de carne în ei, căci nu prea știu cum este, dar gustul lor este foarte bun.

Și în sfârșit ajungem și la sos. Este piure de bostan cu mult muștar englezesc, sare și puțin zahăr. Uneori adaug si putina maioneza vegetala. Bostanul este hokkaido, un fel de bostan de origine japoneză, care este preferatul meu. Are un singur avantaj clar: coaja foarte subtire și nu este nevoie să fie curățat. Coaja este mult mai portocalie și dacă o veți lăsa, supa sau piureul va împrumuta o culoare foarte frumoasă! Are o textura usor mai densa insa la gust nu pot spune ca observ vreo diferenta.

Se poate aplica exact aceeasi tactica si cu morcovi.

de-post-cartofi-prajiti-sos-de-bostan-mustar1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>