Barcelona mi-a demonstrat ca m-am inselat sa evit Spania atata vreme, pe motiv ca are reputatia sa fie mai putin “prietenoasa” cu veganii sau chiar vegetarienii decat multe alte tari europene.
Am gasit destul de usor restaurante vegane sau vegan-friendly, cu ajutorul Happy Cow, dar nu numai. Prin supermarketuri nu pare sa fie mare abundenta de tofu si humus dar au magazine organice/bio care ofera o gama variata de produse vegane si o varietate uriasa de pateuri vegane – aparent sunt amatori de asa ceva.
Acum ca v-am linistit (in mare) ca a fost bine cu mancarea, sa va spun si ce faina e Barcelona! E o minunatie de oras, cu aer de vacanta chiar si in noiembrie, cand am fost eu (mda, sunt in urma cu articolele). Era cald, apoape vreme de vara, plin de lume pe strada, pana seara foarte tarziu, asa cum am invatat ca se poarta la cursul de spaniola. Toata lumea stie de cladirile lui Gaudi, dar si in afara de ele varietatea arhitecturala e impresionanta si fascinanta.
Am observat ca in noiembrie preturile la cazare par sa fie cam la jumatate si nu e atat de aglomerat cum am auzit in povestile prietenilor.
Concluzia: recomand cu caldura o vizita! Deasemenea recomand niste magazine, despre care incep sa scriu in articolul asta.
Jucy Jones
Jucy Jones e un restaurant aproape complet vegan, cu preturi acceptabile si cu meniu care se schimba de la o zi la alta. Pare un proiect de voluntari, cu un aer un pic haotic de la decor, serviciu pana la meniu sau mancare si aranjare in farfurie. Mancare era insa destul buna, serviciul a fost foarte rapid si o atmosfera vesela, relaxata si fara pretentii.
Noi am mers de 2 ori, in parte pentru argumentele de mai sus si in parte pentru ca era la 5 minute de apartamentul pe care il inchiriasem (de pe Airbnb).
In pozele de mai jos gasiti asa: o supa de morcov, o supa de conopida, un burger vegan cu maioneza foarte buna dar cam greu de mancat, lasagna vegana, ravioli si un fel de turte/rösti din morcov, cam sarati si uleiosi dar mergeau foarte bine cu sosurile. Deserturile au fost “cheesecake” si flan.
Flax & Kale
Flax & Kale este un restaurant care serveste si peste. In mod normal nu as scrie despre asa ceva, insa mancarea vegana a fost peste orice asteptari. Mai scump decat Jucy Jones, insa si ambientul si mancarea sunt cateva nivele deasupra. Decorul e modern si variat, iar locatia e grozava.
Pe meniu au clar marcate felurile vegane si oferta e destul de buna cat sa mergi de mai multe ori. Pun numai o parte din poze in articolul asta si pastrez cateva si pentru patea a2a.
Ce vedeti in poze:
Tartine aperitiv cu un fel de margarina untoasa, sfecla, castravete, crema de caju cu trufe si icre de alge. Poate pare simplu, insa combinatia era perfecta! Cu toata competitia, cred ca tartinele astea sunt preferatele mele din Barcelona.
Alt aperitiv a fost o mini tortilla cu legume prajite, avocado si cred ca acelasi sos cu trufe de pe tartinele de mai sus.
Ravioli pe vinete la gratar, cu un sos cremos din nuci si cred ca ciuperci + ceva verde.
La desert: o prajitura cu mere si fructe, putin uscata dupa gustul meu si o prajitura de ciocolata, cu sorbet si un sos din nuci, putin dulce si cu vanilie.