Azi termin de prezentat pozele din Barcelona si repet cat de surprinsa am fost de bunatatile vegane gasite. Doua retete descoperite acolo sunt deja adaptate si puse pe blog: supa de spanac si tofu afumat si cartofii cu ciuperci si sos de avocado.
Poza de mai jos e tavanul unei patiserii, din care sunt si urmatoarele 3 poze.
E plin de pizzerii, din alea cu pizze mari, dreptunghiulare, pe care le taie cu foarfeca si le vand la gramaj. Toppingurile sunt mai simple decat modelul romanesc/american si nu e regula sa aiba branza. A fost foarte usor sa gasim variante vegane, mai greu sa algem. In pozele de dedesubt sunt asa: un fel de ghiveci tomnatic cu cartofi si gust bun si sincer de legume + busuioc numai pe deasupra; ceapa; praz si ciuperci. Toate erau stopite cu un ulei bun pe deasupra! Aluatul era incredibil de bun. Pizzeria asta era oarecum in drum si am intrat de mai multe ori. De fiecare data toppingurile de pizza erau diferite, parca facute dupa inspiratia de moment. Mi-a placut tare mult si una cu sos de rosii (cu gust natural), cu mult oregano si ulei de masline.
Am stat o noapte la o persoana de pe airbnb. Ne-a servit micul dejun cu un fel de bruschette (avea alt nume pentru ele), cu paine prajita, usturoi, rosii si ulei de masline. Dar toate erau atat de bune! Rosiile din cui nu sunt de plastic si sunt speciale pentru mancarea asta. Sunt foarte zemoase si au coaja foarte groasa, asa ca tin bine. Painea prajita o freaca intai cu un catel de usturoi si apoi cu rosia asta. Din 3 frecari o jumatate de rosie era gata.
Despre ce frumos e la Flax and Kale am scris deja.
Teresa Carles
Sa va povestesc si despre o alta minunatie de restaurant vegetarian: Teresa Carles, sora mai mare de la Flax and Kale. Partea trista este ca cel vegetarian (t.c.) a fost deschis mult ianintea celui “flexitarian” (f. & k.), care serveste chiar si peste. Trecand peste asta si ademeniti de decorul tare pe gustul meu, am gasit numai bunatati. Cel mai tare m-a incantat meniul saptamanii si sper sa va incante si pe voi daca va spun ca pun saptamanal o poza cu mancarurile si o descriere sumara pe facebook si instagram. Eu ma mai inspir de acolo, va zic drept. E mai greu cu intelesul spaniolei, dar incep sa prind cate ceva.
O parte din mancare astepta gata aranjata sa fie servita. Frigiderul e chiar la intrare si in spate au o mini-bucatarie pentru lucruri proaspete si aranjat farfurii.
Mai jos veti gasi cartofi prajiti cu spanac, ciuperci si in sos-maioneza de avocado cu usturoi, curry de linte si tarta cu mousse de ciocolata si castane. Lipseste supa crema de spanac cu tofu afumat si bucatele de mar.