Tartine cu scrob din tofu

September 21, 2015

tartina cu tofu vegan scrob omleta

Tartinele astea sunt atat de sus in preferintele lui D. incat e de parere ca nu au cum sa nu placa cuiva. 

Sunt inca un exemplu de “comfort food”, o mancare satioasa si, as zice eu, de vreme rece. Imi pare o mancare perfect compatibila si cu gusturile romanesti mai putin cosmopolite. Ca bonus, se pregatesc super rapid si ingredientele se gasesc usor. Avocado il adaug pentru ca e lejer si cremos, drept care contrabalanseaza tofu care e un pic greu si un pic uscat. 

tartina vegana omleta din tofu avocado 

Tartine cu scrob din tofu
Serves 2
O mancare satioasa, de vreme rece si perfect compatibila si cu gusturile romanesti mai putin cosmopolite. Ca bonus, se pregatesc super rapid si ingredientele se gasesc usor. Avocado il adaug pentru ca e asa cremos si contrabalanseaza tofu care e un pic greu si un pic uscat.
Write a review
Print
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1 capatana mare de ciuperca champignon (30g)
  2. 1/4 ceapa mijlocie (25g)
  3. 1/2 ardei kapia (30g)
  4. 4 rosii cherry sau 1/2 rosie (40g)
  5. 1/4 lgt. boia
  6. 1/4 lgt. piper
  7. 2 lg. faina de soia
  8. 1/2 cutie de tofu afumat in saramura
  9. 1-2 felii de cascaval vegetal Violife original*
  10. ulei
+
  1. 6 felii mijloci de paine buna
  2. 1 avocado
  3. 1 catel de usturoi
Instructions
  1. Tofu se rupe in 3-4 si se pune 10 minute intr-un castron cu apa, la desarat. Se rupe si nu se taie ca sa aiba o suprafata mai mare in contact cu apa si sa se desareze putin mai repede.
  2. Se taie cubulete ciuperca, ceapa si ardeii. Se pun la prajit cu putin ulei. Se prajesc aproximativ 3 minute, pana se moaie, dar nu chiar de tot.
  3. Tofu se sfarama in bucati cam de 1-2 cm. Se adauga faina si condimentele si se amesteca. Se incorporeaza legumele prajite.
  4. Se prajesc in putin ulei, la foc mare si amestecand destul de des, pana se rumeneste tofu. La sfarsit se adauga rosiile si, daca doriti, cascavalul rupt in bucati mai mici.
  5. Se prajeste painea, se freaca cu usturoi, se intinde avocado si se presara cu tofu.
Notes
  1. * Cascavalul e optional. Daca intentionati sa mancati cald, e o adaugire foarte buna, e chiar fain topit. Daca nu, nu prea e nevoie.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
 In poza apar si pastai verzi. Am pus 4, pentru ca le aveam din gradina, dar nu joaca nici un rol cheie asa ca nu le gasiti in reteta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>