Tartinele astea sunt atat de sus in preferintele lui D. incat e de parere ca nu au cum sa nu placa cuiva.
Sunt inca un exemplu de “comfort food”, o mancare satioasa si, as zice eu, de vreme rece. Imi pare o mancare perfect compatibila si cu gusturile romanesti mai putin cosmopolite. Ca bonus, se pregatesc super rapid si ingredientele se gasesc usor. Avocado il adaug pentru ca e lejer si cremos, drept care contrabalanseaza tofu care e un pic greu si un pic uscat.
- 1 capatana mare de ciuperca champignon (30g)
- 1/4 ceapa mijlocie (25g)
- 1/2 ardei kapia (30g)
- 4 rosii cherry sau 1/2 rosie (40g)
- 1/4 lgt. boia
- 1/4 lgt. piper
- 2 lg. faina de soia
- 1/2 cutie de tofu afumat in saramura
- 1-2 felii de cascaval vegetal Violife original*
- ulei
- 6 felii mijloci de paine buna
- 1 avocado
- 1 catel de usturoi
- Tofu se rupe in 3-4 si se pune 10 minute intr-un castron cu apa, la desarat. Se rupe si nu se taie ca sa aiba o suprafata mai mare in contact cu apa si sa se desareze putin mai repede.
- Se taie cubulete ciuperca, ceapa si ardeii. Se pun la prajit cu putin ulei. Se prajesc aproximativ 3 minute, pana se moaie, dar nu chiar de tot.
- Tofu se sfarama in bucati cam de 1-2 cm. Se adauga faina si condimentele si se amesteca. Se incorporeaza legumele prajite.
- Se prajesc in putin ulei, la foc mare si amestecand destul de des, pana se rumeneste tofu. La sfarsit se adauga rosiile si, daca doriti, cascavalul rupt in bucati mai mici.
- Se prajeste painea, se freaca cu usturoi, se intinde avocado si se presara cu tofu.
- * Cascavalul e optional. Daca intentionati sa mancati cald, e o adaugire foarte buna, e chiar fain topit. Daca nu, nu prea e nevoie.