Asta e o reteta simpla si destul de rapida de curry, cu un gust foarte autentic de (restaurant) indian. Are un sos gros, dulce-acrisor si cremos. Vinetele trag mult ulei la prajit asa ca sunt destul de grele. O varianta la fel de buna si mai usoara este cu cartofi fierti in loc de vinete. Merg perfect in sosul asta!
Se serveste cald, cu orez, paratha sau naan si o salata proaspata.
- 1 vanata
- 1 ceapa mare
- 200 ml. lapte de cocos
- 200 ml. zeama de la fiert legume sau apa
- 2 lg. in macinat
- 2 lg. pasta de tomate
- 1 1/2 lgt. zahar
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lgt. garam masala
- 1/2 lgt. chimion intreg
- 1/4 lgt. turmeric
- Ardei iute dupa gust
- sare
- ulei
- 200 g orez basmati sau thai
- Vinetele se taie in felii groase de 1,5 cm si apoi se taie in 4 sau 6, in functie de cat de mari sunt feliile. Se prajesc la foc mijlociu, in ceva ulei, cu sare si capac.
- Intre timp se taie ceapa pestisori si usturoiul in bucati mari.
- Orezul se clateste si se lasa 10 minute in apa rece. Apoi se fierbe dupa instructiunile de pe punga, cu putina sare. Se lasa sa fiarba mocnit 5 minute.
- Vinetele se scot intr-un castron cand sunt gata.
- Se pune ceapa, usturoiul si chimionul la prajit. Cand sunt aproape gata se adauga garam masala si sare. Se prajesc inca 1 minut.
- Se amesteca toate ingredientele lichide cu semintele de in si se toarna peste ceapa. In momentul asta sosul pare foarte subtire, ca o supa, insa se va ingrosa in cateva minute de la semintele de in.
- Se adauga vinetele, turmericul, ardeiul iute, zaharul si sare, daca mai e nevoie.
- Puteti adauga si cateva cubulete de cartofi fierti in amestec sau chiar sa inlocuiti vanata cu cartofi, pentru o reteta noua si foarte buna.