Placinte vegane cu legume si curry

December 17, 2016

placinta-festiva-cu-legume-de-iarna-reteta-vegana

Placintele astea sunt inspirate de la niste placinte indiene, pe nume samosa. Umplutura e foarte asemanatoare, dar aluatul si forma sunt adaptate pentru o gustare mai festiva. De la prima incercare placintele astea m-au dat gata: arata dragut, festiv si iernatec, umplutura e buna, familiara datorita legumelor si foarte putin exotica datorita condimentelor si sunt mai bune reci decat calde, ceea ce poate fi un avantaj important daca pregatiti o masa pentru mai multe persoane.

reteta-de-craciun-vegan-placinta-gen-samosa

 

Placinta de iarna cu legume si curry (vegan)
Yields 12
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 g morcov
  2. 250 g cartofi
  3. 300 g ceapa
  4. 150 g mazare congelata
  5. 100 g soia cubulete
  6. 6 lg. ulei
  7. 2 lgt. chimion (seminte intregi)
  8. 1 lgt. sare
  9. 2 lgr. boia dulce
  10. 3 lgt. curry
  11. + Sos de soia sau vegeta pentru fiert cubuletele de soia
Aluat
  1. 300 g faina
  2. 120 g apa
  3. 120 g ulei
  4. 1/4 -1/2 lgt. sare
+
  1. Lapte de soia pentru uns
  2. Seminte de susan negru pentru decorat
  3. O tava pentru briose (muffins)
Instructions
  1. Ceapa, morcovii si cartofii se taie in cubulete mici, putin mai mari decat mazarea.
  2. Cubuletele de soia se fierb cu sos de soia si vegeta si lasa la scurs.
  3. Intr-o oala se pune uleiul, curry-ul, chimionul si ceapa. Se prajesc la foc mijlociu, fara capac pana isi schimba mirosul condimentele si apoi cu capac, amestecand din cand in cand.
  4. Cubuletele prea mairi de soia se taie, cat sa nu fie mult mai mari de 1cm x 1cm.
  5. Cand ceapa incepe sa miroasa a prajit se adauga morcovul, cartofii, cubuletele taiate de soia, sarea si restul condimentelor. Se prajesc la foc mijlociu, cu capac pana s-au gatit toate legumele. Ar trebui sa lase destula apa ele singure, dar daca mai e nevoie adaugati pe parcurs ca sa nu se lipeasca de fund. Daca legumele sunt fierte si mai este apa, lasati putin pe foc fara capac, pana se evapora. Compozitia trebuie sa fie destul de uscata, cam ca legumele pentru salata beof inainte de a adauga maioneza.
  6. Mazarea se adauga la sfarsit, inainte de a umple formele. Se va fierbe in aburi la cuptor si asa isi va pastra putin culoarea.
  7. Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat uniform. Nu se framanta.
  8. Se ung formele de muffin cu ulei, se aseaza aluatul, umplutura si se adauga un capacel de aluat. Se ung cu lapte de soia neindulcit pentru a se rumeni si se presara cateva seminte de susan negru. Se poate cresta un model in capacel.
  9. Se coc la 180ºC.
  10. Se servesc fie reci, fie calde, cu o salata. Mie imi plac mai tare reci.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>