Samosa – gustare indiana

March 22, 2012

Umbla vorba ca ar fi un street food in India, adica s-ar gasi pe la toate colturile de cumparat. Eu nu pot decat depune marturie ca in orice restaurant indian am fost, inclusiv cele gen fast food, aveau si samosa. Varianta vegetariana are o umplutura pe baza de cartofi sau, mai rar, linte, ceea ce le face destul de satioase. Eu le mananc neaparat cu sosuri dulci (de exemplu chutney de curmale).

samosa-placinte-umplute-cu-legume-indiene-vegan

Aluatul pentru 6 samosa: se amesteca 150 g faina, 70 ml apa, sare si 2 linguri de ulei

300g cartofi se fierb si se fac pure, 2 morcovi se fierb si ei si se taie bucatele si 1 ceapa mare se caleste cu niste curry si chimion. Se amesteca toate + 4 linguri de mazare, sare, boia si piper dupa gust si se umplu saculetele de aluat ca aici*, ca sa va iasa mai frumoase decat mie. Se prajesc in baie de ulei cateva minute, pana devin aurii si se scurg pe servetele de hartie intai.

samosa-gustare-indiana-vegan-de-post

*n-am incercat reteta ei, dar imi face incredere site-ul si, si eu, vreau sa incerc si cu linte, am un feeling ca mi-ar placea mai tare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>