Cel mai bun si mai cremos chec de biscuiti pe care l-am mancat vreodata e acesta. Nu contine margarina, ci lapte de cocos, ceea ce il face mai cremos, mai putin gras si ii da o aroma foarte placuta. Trebuie pastrat la frigider ca sa se intareasca si servit rece, ca sa obtineti efectul de “topit in gura”, la propriu :). E atat de fin incat merge si ca un desert mai de seama decat simplul chec de biscuiti. Probabil nu o sa va vina sa credeti ca se topeste in gura citind ingredientele, dar sunt foarte curioasa sa aud ce credeti daca incercati reteta!


- 230 g. biscuiti "petit beurre" vegani
- 140 g. nuci sau alune de padure macinate
- 240 g. lapte de cocos de la conserva
- 30 g. cacao
- 70 g. zahar
- 1/2 lgt. esenta de vanilie
- 1/4 lgt. esenta de migdale
- 100 g. ciocolata amaruie vegana
- 3 lg. lapte de soia
- Se macina biscuitii. Daca vreti puteti sfarama cativa biscuiti in bucatele mici ca sa ramana si cateva bucati vizibile.
- Se amesteca biscuitii, nuca/alunele, pudra de cacao si zaharul. Se adauga laptele de cocos si esentele si se amesteca bine.
- Se aseaza intr-o forma acoperita cu folie de aluminiu si se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.
- Pentru glazura se topeste ciocolata la bain marie si se adauga 2 linguri de lapte. Daca se intareste cat muiati bucatelel de chec in ea, mai adaugati 1 lingura de lapte mai tarziu.
- Daca decideti sa glazurati chechul, trebuie sa il lasati din nou la frigider ca sa se intareasca la loc (se moaie checul de la ciocolata calda).
