Curry rosu thailandez

June 16, 2012

Curry-le roșu nu are mai nimic de-a face cu pudra galbenă la care ne referim noi deobicei drept “curry” (în afară de iuțeală). În primul rând este o pastă, chiar dacă o cumperi de la magazin și în al doilea rând are ingrediente mai ușor de procurat. De obicei cea din oraș este și foarte iute, asa ca este mai practic să o faci singur. De aceea, in reteta mea nu apare nici un ingredient curry roșu.

mancare-thailandeza-vinete

Se călesc în puțin ulei de măsline 3 ardei capia roșii, 5 căței de ustuoi, 2 chili (+/- după gust), 4 cm ghimbir proaspăt, 2 lg turmeric, 3 cepe , 1 fir de iarbă de lămâie, 1 lg zahăr, 3 lg boia și sare. Când s-au muiat legumele, se iau de pe foc și se pasează. Jumătate din sosul ăsta se pune într-o oală separat, se adauga o cană de apă, puțină sare, 150 g soia cubulețe și se lasă să fiarbă. Între timp se taie 1 vânătă mare și se prăjește cu ulei, sare și 1 lg boia la foc mic. Se amestecă sosul, soia cu sosul ei și vânăta, se fierb câteva minute împreună și se potrivesc de gust. Cândva printre astea se fierbe și orezul.

curry-rosu-cu-vinete-si-soia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>