Acum cateva saptamani D. a gasit o poza pe net care ne-a facut pofta la amandoi si am zis sa incercam reteta (arata irezistibil de prajit). Am fost atat de incantati incat am zis sa impartasesc cu cineva reteta, mai ales ca e atat de simpla si cu ingrediente la indemana.
Cimiciuri (chimichurry) este un sos argentinian, proaspat, folosit traditional la marinat. Asta ma face sa cred ca ar fi bun si pentru marinat tofu, poate pentru un gratar?
- 9 fire patrunjel (10g)
- 1 catel mare de usturoi (5 g)
- 3 lg ulei de masline
- 1-2 lgt otet
- 1 lgt oregano uscat sau 4 fire proaspete
- 2 lg apa
- 1/4 lgt fulgi de chili
- sare
- +
- 150g ciuperci
- 500 g cartofi
- 1 rosie mare sau cateva chery
- ulei pentru prajit
- Pentru sos se amesteca toate ingredientele cu blenderul.
- Cartofii si ciupercile se prajesc separat.