Briose cu banana si unt de arahide

April 11, 2014

IMG_3605

 Briosele astea se topesc in gura: pufoase, parfumate cu o crusta crocanta, dulce si sarata cu aroma de arahide! In plus au trecut cu succes o serie de teste – si colegii de servici ai lui D. si ai mei le-au apreciat din plin.

IMG_3609

Briose cu banana si crusta crocanta
Yields 24
Write a review
Print
Briose
  1. 2 1/4 cani faina
  2. 3/4 cana zahar
  3. 1 banana
  4. 1 lgt bicarbonat
  5. 1 1/2 lgt praf de copt
  6. 3/4 cana lapte vegetal
  7. 3/4 cana ulei
  8. 2 lgt esenta de vanilie
  9. 1/2 lgt apa de trandafir
  10. 1 praf de sare
Crusta
  1. 3 lg migdale/nuci macinate
  2. 3 lg zahar brun
  3. 1 lg unt de arahide (preferabil cu bucatele de alune si sarat)
  4. sare, cat sa se simta
Instructions
  1. Se incalzeste cuptorul al 180 grade.
  2. Pentru crusta se amesteca toate ingredientele intr-un castronel si se pune de o parte. Trebuie sa iasa niste firimiturele, nu un aluat.
  3. Banana se face piure iar ingredientele uscate se amesteca bine intr-un castron mare. Se adauga toate ingredeintele lighide, banana si se amesteca repede, cat sa nu se mai vada faina, dar aluatul sa fie inca un pic noduros, nu prea omogen. Se umplu formele pe 3/4 imediat, se presara crusta si se pun la cuptor.
  4. Se coc 15-20 min briose mici si 25-30 cele mari.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
IMG_3622 IMG_3631

Comentarii

  1. ade

    Am incercat si eu reteta, doar ca pe la finalul procesului de amestecare a ingredientelor, mi-am dat seama ca nu am tava speciala pentru briose. :D
    Am gatit compozitia sub forma de tarta intr-o tava rotunda si mi-au iesit niste “briose” minunate. Aaa si am folosit pentru crusta fulgi de migdale, nu migdale macinate. Aratau foarte bine deasupra.

      Reply

    Leave a Reply to ade Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>