Tibits (joc de cuvinte de la ‘tidbits’ – un fel de rontaieli) este un restaurant vegetarian cu o locatie in Londra si mai multe in Elvetia. Este recomandarea mea (culinara) numarul 1 pentru orice vizita la Londra. Expertiza mea pentru afirmatia precedenta e moderata – nu am locuit in Londra dar de un an stau la Cambridge, adica 45 minute distanta.
Are un bufet cu peste 40 feluri de mancare pe care le schimba des, cu felurile vegane clar etichetate, la fel ca o multime de alergii. Se plateste la gramaj.
Restaurantul este deschis in colaborare cu Hiltl, cel mai vechi restaurant vegetarian din lume (deschis din 1898!!). Anul acesta au scos si o carte de bucate impreuna – “Vegan Love Story” care deocamdata se gaseste doar in germana. Tibits mai are o carte de bucate vegetariene si Hiltl altele 2 tot vegetariene.
Deserturile sunt ireal de bune. In afara de cheezecake-ul galben de la mijloc toate cele din poza erau vegane + o budinca de caramel pe raftul de sus (pe care am uitat sa-l pozez).
La fiecare farfurie de peste £5 primesti o painita la alegere din partea casei.
De data asta farfuriile au aratat dupa cum urmeaza:
Dedesubt: falafel (mai ascuns pe sub alte chestii, se vede prin spate), salata de bostan, salata de fasole verde semi deshidratata si cu nuci, patatas bravas (un fel de mancarica de cartofi intr-un sos de rosii), salata de avocado, un chutney dulce, cartofi prajiti/copti, bame pane, salata rece de paste cu rosii semi-uscate si masline, salata rucola, paine.
Dedesubt, in plus fata de mai sus: salata de boabe de fasole verde si brocoli (crude) cu un sos acru, duclisor si putin cremos, cred ca are tahini sau smantana de soia, humus cu sfecla, falafel care se vede mai bine, salata de porumb, acelasi chutney, un sos-zacusca cu morcovi un pic marinati, curmale si cine mai stie ce, alta salata de fasole verde proaspata, salata de morcov cu telina, ignama (yam in engleza) coapta.
Si explicatia deserturilor : cereale cu fructe de padure proaspete, mar dat prin razatoare, musli si smantana/iaurt de soia; mousse cu espresso; panna cotta cu un gem rosu pe deasupra si sticky toffee puding – o prajitura lipicioasa de caramel.
Sper ca v-au convins pozele, asa intunecate cum sunt ele. Daca nu, mai adaug si cu alta ocazie!