Asta e o reteta asa simpla si asa potrivita pentru viata romaneasca de la tara incat ar trebui sa o puteti savura in orice coltisor de tara. Multe retete de pe blog au ingrediente care se gasesc aproape numai in supermarketuri sau magazine naturiste. Dovleceii pane nu sunt printre ele! Asa ca dati de veste bunicilor :).
Compozitia de aluat pane poate fi folosita pentru orice leguma pane dar daca incercati cu dovlecei, eu insist sa faceti o data macar si cu sosul asta. Mie mi se pare ca merge mai bine decat cu mujdei! (Pentru ca dovleceii pane sunt deja destul de grasi)
- 1 dovlecel mare
- 120 g faina
- 165 g apa
- 1/2 lgt. praf de copt
- 1/4 lgt. drojdie granule*
- 1/4 lgt. boia dulce
- 1/4 -1/2 lgt. piper
- 1/4 lgt. usturoi granulat
- 1/4 - 1/2 lgt. sare
- 1 vf. de cutit de nucusoara
- 150 g rosii coapte (3 rosii mici-mijlocii)
- 2 catei de usturoi
- sare
- Dovleceii se taie felii subtiri de aproximativ 3 mm. Se presara cu sare si se lasa 1 ora sa lase apa.
- Pentru aluat se amesteca toate ingredientele inainte de prajit. Se trec feliile de dovlecei prin aluat si se prajesc in ulei indeajuns. Se scot pe servetele de bucatarie.
- Rosiile se taie bucati mari si se amesteca la blender cu usturoiul si sarea. Sau se toaca marunt.
- *Drojdie normala numai ca uscata, de la pliculet (nu inactiva).