“Paste” crude de dovlecei cu pesto vegan

July 4, 2015

paste crude de dovlecei bostanei vegan pesto verde

Cred ca ati auzit prin multe locuri despre “pastele” din dovlecei, fie deshidratate putin, fie facute cu spiralatorul, fie mai simple, ca ale mele. Si eu am auzit de ele de mult, dar nu le-as fi incercat singura. Am descoperit potentialul dovleceilor datorita unei lasagna crude de la Rawdia si intr-o seara prea calda de vara am incercat si salata asta. Pesto-ul este hranitor si satios si dovleceii si rosiile sunt usori si proaspeti. Fac o combinatie tare varateca si buna! In plus, e destul de rapid de pregatit si nu necesita aragazul (stim cu totii ce mare avantaj e asta vara!).

Salata dovlecei cu pesto
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
  1. 750 g dovlecei*
  2. 1/3 portie de pesto**
  3. 200 g rosii dulci
Instructions
  1. Dovleceii se taie in lung, in felii groase de aproximativ 1 cm. Se taie apoi fiecare felie cu curatitorul de cartofi. Rosiile se taie cubulete.
  2. Pesto-ul se amesteca inainte de a fi servit, ca sa nu lase prea multa apa dovleceii. Se potriveste la gust cu sare si otet.
Notes
  1. * Dovleceii trebuie sa fie destul de tineri, ca sa nu aiba semintele prea bine formate. Din dovlecei mai mari probabil va trebui sa folositi mijlocul la altceva, pentru ca nu o sa iasa "paste" bine din partea cu seminte.
  2. ** O treime din portia de aici : http://laminesubnuc.ro/2014/02/pesto-verde-vegan/
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

1 comentariu

  1. Pingback: „Paste” crude de dovlecei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>