Tortul asta este o oda pentru ciocolata si se adreseaza iubitorilor de ciocolata (nu doar amatori). Are 2 blaturi de ciocolata, groase, pufoase si un pic umede si un strat gros de crema (aprox. 1.5cm) care se topeste in gura.
Tortul meu e decorat cu trufe de casa (cu lapte de cocos), mure gigantice, cirese, flori de soc cu bobite un pic formate si flori de caprifoi.
Tort de ciocolata (vegan)
2015-07-05 05:25:07
Blat
- 340 g faina
- 50 g cacao
- 240 g zahar
- 3 lgt. praf de copt (~1,5 pliculete)
- 1 lgt. rasa bicarbonat de sodiu
- 400 ml lapte vegetal (recomand Alpro cu vanilie)
- 160 ml ulei (preferabil rapita)
- 2 lgt. esenta de vanilie
Crema
- 200 g ciocolata vegana (cacao 55%)
- 200 g iaurt de soia simplu
Glazura
- 200 g ciocolata vegana
- 80 ml lapte de soia
Instructions
- Se incalzeste cuptorul la 180°C sau la foc mijlociu.
- Pentru blat, se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga tot restul. Se amesteca repede si numai pana se omogenizeaza, nu mai mult.
- Se coace aprox. 25 minute in 2 tavi de ø20cm sau in aceeasi tava, pe rand. Aluatul trebuie sa fie tarisor, dar elastic cand e apasat usor cu degetul la mijloc. Se lasa 5 minute in tava si apoi se scoate si se lasa la racit pe un gratar.
- Crema se pregateste imediat ce primul blat a fost pus la cuptor, sau chiar inainte. Va trebui sa se intareasca inainte sa fie intinsa. Ciocolata si iaurtul se amesteca la bain-marie. Se pune la frigider sau se lasa peste noapte la temperatura camerei.
- Odata ce blaturile s-au racit si crema s-a intarit, putem asambla tortul. Se taie varful bombat de la blaturi si se intinde 3/4 din crema peste unul. Se adauga celalt blat cu varful taiat in jos. Se niveleaza partea dintre blaturi cu restul de crema.
- Se topeste ciocolata la bain-marie, amestecand si laptele. Se intinde peste tort.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/