Trufe de ciocolata (de post)

June 25, 2012

Trufele sunt un desert perfect de post. Pentru omul obișnuit (ca mine), nu este nici o diferenta între cele de post sau nu, sunt foarte ușor de făcut (practic lucrezi maxim 10 minute pentru o serie), arată elegant în felul lor și sunt chiar bune.

trufe-de-ciocolata-de-post

Pentru vreo 20 de trufe se pune 100 ml smantana de soia la fiert. Când dă în clocot se ia de pe foc, se adaugă 200g ciocolată amăruie (bucățele), se adaugă 2 pliculețe de zahăr vanilat și se amestecă repede, până se moaie ciocolata. Dacă ați pus bucăți mari de ciocolată ( de exmplu ca de la ciocolata de menaj), s-ar putea să fie nevoie să mai puneți pe foc puțin. Când s-a omogenizat se pune la frigider jumătate de zi, apoi se fac biluțele în palmă, repede pentru că ciocolata se topește. Se pun din nou la frigider, se dau apoi prin cacao și din nou la frigider.

trufe-vegane-de-ciocolata

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>