Reteta mea preferata pentru vinete sau ciuperci pane. Recomand toata combinatia, cu tot cu humus si o salsa usor marinata.
Stiu ca m-am mocait sa pun reteta pana a trecut vremea vinetelor, dar ciupercile sunt la fel de bune in combinatia asta.
Vinete pane
2014-11-14 13:01:50
Ingredients
- 100 g faina
- 1/2 lgt. drojdie uscata
- 1 lgt. praf de copt
- 1/4 lgt. oregano
- 1/2 vanata
- 1 vf. cutit nucusoara macinata
- 120 ml apa
- pudra de usturoi, boia bulce, rozmarin, turmeric dupa gust
+
- faina
- pesmet
- ulei pentru prajit
- humus pentru servit
Salsa
- 2 rosii
- 1/2 ceapa
- 1/2 mar
- otet balsamic
- sare
- ulei
- mustar
- rucola, dupa gust
Instructions
- Vinetele se taie felii de 1/2 cm si se presara cu sare. Posibil peste noapte, cel putin 1/2 ora.
- Se maruntesc ingredientele pentru salsa, se asezoneaza cu otet, sare, ulei si mustar.
- Drojdia se amesteca intr-un pahar cu apa calduta si putina faina. Se lasa de-o parte.
- Restul ingredientelor uscate se amesteca bine. Se toarna apa cu grojdie peste amestecul de faina si se amesteca bine.
- Vinetele se trec prin faina, apoi compozitie si pesmet. Se prajesc pe ambele parti in ulei suficient si la foc mijlociu.
- *Ciupercile nu au nevoie sa fie lasate cu sare inainte si nici sa fie trecute prin faina.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/